MEGOSZTÁS

A Lenovo, illetve Motorola újdonságai mellett érdemes megemlíteni még azt a kütyüt, ami tökéletesen illik a hangvezérelt szuemélyi asszisztensek trendjébe.

A Lenovo Home Assistant Pack elnevezésű eszköze egy különös, ám praktikusnak tűnő kis multimédiás állomás, ami a Lenovo táblagépekkel dolgozik össze.

A hozzávetőleg nyolcvan fokban megdöntött eszköz egy műanyag bordák között meghúzódó USB-csatlakozóval kapcsolódik a táblagéphez. A hangszóró egyben támasztékul is szolgál a gépnek, amely így álló helyzetben is használható, ez akkor praktikus, ha valaki valamilyen tevékenység közben szeretne pl. egy videót megnézni.A henger alakú burkolat mögött egy három wattos hangszóró és két mikrofon lapul, előbbi a gyártó szerint három méter távolságig tisztán hallható.

Az eszköz egyik nagy hátránya, hogy csupán a Lenovo Tab 4 eszközeivel (mérettől függetlenül) társítható, ami erősen szűkíti a felhasználók rétegét, ráadásként a működéshez külön tápcsatlakozóra van szüksége, ami a hordozhatóságot korlátozza. Pozitívum ugyanakkor, hogy elérhető általa az Amazon Alexa hangasszisztens, így fizikai beavatkozás nélkül is vezérelhető.