MEGOSZTÁS

A Google nyilvánosságra hozta azon „how to” kérdések listáját, amelyekre a legtöbben kerestek az elmúlt időszakban.

A Google jellemzően év végével ad bepillantást abba, hogy mire keresett rá legtöbbször az internet népe. Szerencsére azért nem kell egy teljes évet várni az érdekes adatokra, mert a vállalat szívesen kigyűjti nekünk a hasznos és esetenként teljesen haszontalan információkat is.

Életvezetési tanácsok a Google-től

A „How to”, azaz „Hogyan” kérdés egy kifejezetten gyakran keresett szókapcsolat a keresőben, mivel a netezők napjainkra hozzászoktak, hogy sok mindent képesek otthon, az internet segítségével megoldani (vagy ha nem is, akkor legalább a megoldás közelébe jutni). E kategóriának egyértelmű bajnoka az elromlott berendezések megjavítása, amihez a Google egy komplett elemző weboldalt is létrehozott.

Francia pirítóst valaki?

A keresőóriás adatai szerint az USA-ban legtöbben ajtókat, ablakokat, WC-ket és mosógépet szeretnének az internet segítségével működőképessé varázsolni. Az oldalon Magyarország is megadható, így azzal az információval gazdagodhatunk, hogy honfitársaink ilyen jellegű toplistájának élén az ablak, az ajtó, illetve a fal (!) szerepel.

Emellett az internetes kereső hasznos lehet arra is, hogy diagnosztizáljuk betegségeinket, bár sokan itt is átesnek a ló túloldalára, és agyban már orvosi diplomájukat fogják a kezükben.

A terhességtől egészen a francia pirítósig

A Google most nyilvánosságra hozta a leggyakoribb „How to” kezdetű kereséseket, és az emberi butaság tükrében nem meglepő eredmény született, íme:

  1. Hogyan kössünk nyakkendőt?
  2. Hogyan csókolózzunk?
  3. Hogyan legyünk terhesek?
  4. Hogyan fogyjunk?
  5. Hogyan rajzoljunk?
  6. Hogyan csináljunk pénzt?
  7. Hogyan csináljunk palacsintát?
  8. Hogyan írjunk motivációs levelet?
  9. Hogyan csináljunk francia pirítóst?
  10. Hogyan legyen laposabb a hasunk?