MEGOSZTÁS

Október végén lesz húsz éves a Tomb Raider második része. A jeles alkalomból egy maréknyi, elkötelezett rajongó úgy érezte, ideje elkészíteni a játék ráncfelvarrott változatát, amiben Lara Croft is új formákban tündököl.

A kilencvenes évek derekán (1996) mutatkozott be a világnak Lara Croft, a szexi és mindenre elszánt kalandornő. A Tomb Raider hamar közel férkőzött a játékosok szívéhez, hiszen korábban nem látott, egzotikus tájakon játszódott, újszerű játékélményt kínált, a főhős akkor még inkább szögletes domborulatairól nem is beszélve.

A játékot fejlesztő Core Design a siker hatására, mintegy nyolc hónap alatt rakta össze a folytatást, amit alapul véve készült el a Tomb Raider: Dagger of Xian címet viselő változat.

Klasszikus játékmenet új köntösben

A történet előzménye egészen az ókorig nyúlik vissza: Xian kínai császár az egységes birodalom megteremtése érdekében, fegyverek erejével hódítja meg az egyes tartományokat. A császár földöntúli erőket is bevet a siker érdekében, saját maga sárkánnyá változva veszi ki részét a harcokból.

Egy szerzetes azonban rájön, ha kihúzza a mágikus kardot a sárkány szívéből, az végleg elpusztul. A küzdelem végén a kard egy sziklabarlangban kerül, mélyen eltemetve a föld alá, hogy senki ne tudja újra használni, de naná, hogy Lady Croft erre az ereklyére is szemet vetett.

Az Unreal 4.0 hajtotta játék elképesztő szépen fest, minden a kor elvárásai szerint lett kiigazítva, miközben a játék esszenciája mit sem változott. Csodálatos munka, amely rajongók számára kötelező, de bárkinek ajánlható, aki kedveli Lara Croft-kalandjait. A játék (PC) letöltési linkjei között itt lehet válogatni.