MEGOSZTÁS

Az otthoni felhasználásra szánt világrekorder projektor könnyedén megbirkózik a 4K és UHD tartalmakkal egyaránt.

A mindössze 50 × 33 cm méretű apróság gyomrában egy Texas Instruments által gyártott DLP chip dolgozik, aminek segítségével a berendezés 120 hüvelykes, 3840 × 2160 felbontású képet tud megjeleníteni. A chip érdekessége, hogy eredetileg alacsonyabb felbontású jeleket fogad, majd két kisebb felbontású képből az emberi szem által követhetetlen sebességgel 4K felbontású képet generál.

A gyártó ezúttal lézeres fényforrást használt, így a berendezés 150000: 1 maximális kontrasztarány és 3000 lumen fényerő mellett produkálja a képeket, és természetesen támogatja a HDR és UHD Blu-ray szabványokat.

Az Acer VL7860 részletes jellemzői még nem ismertek, de az bizonyos, hogy AcuMotion mozgásjavító interpolációs technikát, DynamicBlack dinamikus kontrasztot, 110%-os Rec. 709 színteret és 1,6x-os zoommal ellátott objektívet kapunk. Ha nincs kéznél valami ütősebb hangsugárzó, akkor lejátszáshoz használható a készülék 2x5W teljesítményű beépített hangszórója, így a berendezés előadások támogatására is hasznos lehet.