MEGOSZTÁS

Az LG mindig élen járt az innovatív megoldások alkalmazásában. Egyre több saját fejlesztést mutat be, miközben szorosan együttműködik olyan vállalatokkal, akik hozzájárulhatnak eszközeik további fejlődéséhez.

Ennek egyik nagyszerű példája a kaliforniai Dolby Laboratories, valamint a filmiparban nagy nevet szerző Technicolors szakembereivel kötött megállapodás. Utóbbi együttműködés eredménye a Technicolor Expert Mode funkciót kínáló OLED televíziók (hamarosan az UHD készülékek is megkapják), amelyek még valóságosabb tévés élményt biztosítanak.

Minden OLED és UHD készülék Active HDR támogatást is kap, amely dinamikus meta-adatok társításával teszi pontosabbá a megjelenített képet. A készülékek számos HDR formátumot (HDR10, Dolby Vision, HLG) támogatnak, és nagyszerű hír, hogy egyre több on-demand szolgáltató kínál ilyen tartalmakat.

Okosak és játékosok egyszerre

Az LG persze nemcsak a filmbarátok, hanem a játékosok kedvét is keresi, ezért a készülékek 4K HDR video lejátszási képességekkel rendelkeznek. A profi játékosok bizonyára örülni fognak annak, hogy a modellek késleltetése rendkívül alacsony, tehát a játékgépek és a képernyő közötti kapcsolat, szinte tökéletes.

A készülékeket felkészítették az Amazon Alexa asszisztenssel való együttműködésre. A gyártó az IFA-n gyakorlatban is bemutatta, miként dolgozik együtt egy készülékük, és az egyre népszerűbb rendszer. Az LG webOS és az Amazon Alexa hiba nélkül működött együtt, aminek köszönhetően kizárólag szóbeli utasításokkal vezérelték a tévékészüléket a távkapcsoló teljes mellőzésével.

A bemutatott fejlesztések mind a felhasználói élmény javítását célozzák, ugyanakkor biztos, hogy ez csupán egy apró lépés egy szebb és látványosabb jövő felé.