MEGOSZTÁS

Hivatalosan is megérkezett az MSI Computexen bemutatott játékos gépe, aminek tervezésekor inkább a felszereltséget tartották szem előtt, míg a hordozhatóság kicsit (nagyon) a háttérbe szorult.

A GT75VR Titan elnevezésű masinát egy 17, 3 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelték, ami 120 Hz frissítésre képes, a választható opciók között található a 4K panel, ebben az esetben azonban ugrott az említett képfrissítés. A masszív burkolat alatt egy Core i7-7820HK processzor dolgozik, ami maximum 64 GB memória társaságát élvezheti. Az adatok RAID 0-ba kötött PCIe SSD-kre vagy hagyományos merevlemezre kerülhetnek, míg a grafikus egység különböző (GTX 1070, GTX 1070 SLi, GTX 1080) lehet.

A közel öt kilogramm tömegű gépet számos csatlakozóval szerelték: kapunk egy USB Type-C (Thunderbolt 3) és öt darab USB 3.1 konnektort. A hőség enyhítéséről egy tíz vagy tizenkét hőcsövet dolgoztató rendszer dolgozik, ami agresszív kinézetű nyílásokon tolja kifelé a meleg levegőt. A billentyűzet a SteelSeries mechanikus megoldása, amihez kapunk gombonként programozható RGB háttérvilágítást, plusz mindenképp említésre méltó a 10 Gbps sebességre képes hálózati kártya, ami 802.11ac-s WLAN adapterrel összedolgozva hatékony párost alkot.

A készülék hivatalos ára egyelőre nem ismert, ám egyes pletykák alapján arra lehet következtetni, hogy az alapkivitel 2500 euró felett indít majd.