MEGOSZTÁS

A korai LG V30 prototípusokban a gyártó szándékosan rossz apertúra értéket tüntetett fel, ami a célját elérte, később azonban némi magyarázatot követelt.

Megtudtuk végre, hogy miért kerülhettek napvilágra téves információk az LG V30 kamerájának apertúrájáról a megjelenés előtt. Aki nem tudná, korábban f/1.7-es értékről lehetett hallani, végül a bemutatáskor kiderült, f/1.6-os lesz.

Nem kötnek mindent az orrunkra

Most az LG egy nyilatkozatot küldött nagyobb sajtóorgánumoknak, mint a The Verge, amelyben ez áll: „Egy új termék leleplezése előtt az LG Electronics biztosítja a bizalmas és tulajdonosi készülékinformációkat azáltal, hogy átírja a fontos termékspecifikációk igazi értékeit. Gyakran az előre gyártott prototípusok nem végleges szoftverrel kerülnek a tesztelőhöz, amely jelen esetben az átírt apertúra értéket tartalmazta. Az LG V30-ban egy f/1.6 apertúrájú kamera és üveg lencse van, egy piacvezető innováció.”

Ha ezt olvasva valakinek a „vihar a biliben”, vagy a „sok hűhő semmiért” kifejezések jutnának eszébe, érdemes belegondolni, hogy valójában mit jelentenek ezek az értékek. A mobilpiacon öldöklő küzdelem zajlik, ahol a gyártók (főleg a tech megszállottak, azaz a véleményformálók irányába) elsősorban specifikációk formájában tudnak üzenni.

A két rekeszérték között az átlagfelhasználó számára a gyakorlatban nem lesz érezhető a különbség, viszont a riválisok számára, illetve termék kommunikáció szempontjából nagyon nem mindegy, hogy az adott érték egyedi, különleges, korábban mások által nem alkalmazott. Az LG elővigyázatossága tehát valószínűleg ebből fakad, ami ez esetben az újságírók körében azért enyhe zavarhoz is vezetett.