MEGOSZTÁS

Egy évvel ezelőtt együttműködési megállapodás született a többek között szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó LG és a főként hangtechnikai termékekről ismert Bang&Olufsen között. A két vállalat a megállapodás értelmében egyesítette tudását, aminek eredményét az IFA 2017 rendezvényen mutatták meg.

A BeoVision Eclipse készülékben a gyártók igyekeztek összegyúrni az LG OLED technológiáját és a dán vállalat akusztikai tapasztalatait, mindezzel utat mutatni a jövőbe. A készülék egy 4K OLED tévé és egy három csatornás hangsávot kínáló, beépített internetes rádióval és zenei streaming képességgel felvértezett, összesen 450 W teljesítményre képes hangrendszer kettőse.

A nagy dinamika-tartományt (HDR) és „abszolút fekete és végtelen kontrasztarányt” kínáló panelt természetesen az LG szállította, míg a formaterv és hangrendszert a dánok készítették. A külön szettként megvásárolható, három csatornát támogató audiórendszer társításával a tévé beépített hangszórója középcsatornaként működik, kihasználva a társított erősítő plusz teljesítményét. A készülék az LG webOS 3.5 rendszerét kapja, ami a televíziózás mellett lehetővé teszi böngészést és az internetes tartalmak fogyasztását.

A két gyártó közötti megállapodás lehetővé tette, hogy mindkét fél a saját szakterületének legjavát adja, amely eredménye egy olyan berendezés, amely hang- és képminőségben a jelenlegi mezőny fölé emelkedik. A termék forgalmazása szeptemberben kezdődik.