MEGOSZTÁS

Bemutatkozott a Pixelmator legújabb Pro változata, amely mesterséges intelligenciára támaszkodva segít a képek szerkesztésében.

Az alkalmazás Apple Swift 4 nyelven íródott és a Mac számára optimális teljesítmény érdekében teljesen áttervezték. A kezelőfelület megújult, megjelentek a frissített GPU-alapú képszerkesztő eszközök és a továbbfejlesztett gépi tanulási funkciók.

Az alkalmazás támogatja a Core ML-t, ami lehetővé teszi a szoftver számára, hogy bizonyos részeket felismerjen egy képen belül, és olyan feladatokat hajtson végre, mint a rétegek automatikus elnevezése, horizontkorrekció, vagy egyes tárgyak eltávolítása. A Pixelmator gépi tanulásának szempontjai a fejlesztő szerint hasonlóak az Adobe Photoshop Content Aware funkcióihoz, mindez sokkal egyszerűbb retusálást és munkát tesz lehetővé.

A szoftver kezeli a HEIF (a JPEG helyettesítő formátuma) és RAW állományokat, valamint az Adobe Photoshop képeket, teljes MacOS-integrációt és fejlesztett kényelmi funkciókat kínál. Az alkalmazást egyértelműen Photoshop alternatívaként hirdeti a fejlesztő olyanok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a rendszeres Adobe-előfizetést.

A Pixelmator Pro 1.0 Whirlwind ára egyelőre nem ismert.