MEGOSZTÁS

Első pillantásra távirányítóra emlékeztet a Ricoh Theta V névre keresztelt eszköze, azonban az egymásnak háttal elhelyezett, széles látószögű lencse mögé rejtett Sony egységek, egész más szórakozást kínálnak.

A hosszúkás formájú eszköz burkolata alatt egy Qualcomm Snapdragon 625 lapka dolgozik, ami több középmezőnyben megforduló telefonban is bizonyított már. A gyártó több módosítást eszközölt a háttérben futó (Android alapokra építkező) rendszeren, ami a könnyebb használatot hivatott biztosítani.

Szinte mindennel kompatibilis

A kamera manuálisan, vagy okostelefon segítségével vezérelhető, amihez csupán a Theta 360 alkalmazásra van szükség, ami iOS és Android rendszerű készülékekre is elérhető.

A kamera 4K támogatással érkezik, 14 MP felbontású panorámaképek vagy hagyományos állóképek készíthetők vele. Az Ultra HD 4K videók estében 56 Mbps bitrátával kell számolni, míg 1080p30 módban az érték 16 Mbps-ra változik, USB segítségével az eszköz személyi számítógéphez társítható, kihasználva annak nagyobb feldolgozási sebességét.

Masszív tárhely a felvételeknek

Az apróság egy 802.11ac szabványt támogató, kétsávos WiFi modult kapott és közel húsz gigabájt tárhellyel rendelkezik, amire 4-5000 fénykép és hozzávetőleg háromnegyed óra 4K minőségű videó fér el. A fényképeket és videókat külső eszközön (tévén, monitoron vagy projektor segítségével) is meg lehet nézni, ilyenkor az eszköz távirányítóként működik.

A készülékre négy mikrofont pakoltak, de extra mikrofon is csatlakoztatható hozzá; a TA-1 3D elnevezésű toldalékot az Audio-Technica segítségével fejlesztették ki a prémium hangminőség után áhítozók számára.

A készüléket szólóban 430 USD áron lehet beszerezni, mikrofonnal megfejelve plusz 270 USD költségre kell számítani.