MEGOSZTÁS

Már kezdetektől látható volt, hogy a 32 GB méretű háttértár az egyre több helyet követelő játékok világában semmi. Ezt végre a Nintendo is elismerte, csak éppen a felhasználók ihatják meg a levét.

Egyre több alkotás érkezik a konzolra, azonban már most készülnek olyan játékok (NBA 2K18), amelyek extra memóriakártya nélkül, csak bizonyos korlátok között futtathatók. A játék természetesen a microSD szabványt használó kártya nélkül is működik, azonban lesznek olyan funkciók, amiről annak hiányában le kell mondani.

Mondhatnánk persze, hogy egy memóriakártya beszerzése manapság nem nagy kiadás, ugyanakkor kicsit szomorú a dolog, hiszen elvárható lenne, hogy plusz költségek nélkül is élvezni lehessen a játékgép kínálta teljes élményt.

Közben érkezik a segítség

A Nintendo a problémát először saját microSDHC sorozattal igyekezett megoldani, azonban a pofátlanul magas árak miatt ez nem lett túl sikeres. A legújabb értesülések szerint a japánok végül összebútoroztak a SanDisk-kel, akik Nintendo sorozatú microSDXC memóriakártyákat dobtak piacra, amelyek 64 és 128 GB mérettel, valamint 100 és 90 MB/s írási-olvasási sebességgel rendelkeznek.

A konzolok természetesen nem csupán a hivatalos kártyákkal, hanem minden hasonló sebességű megoldással működnek.