MEGOSZTÁS

A régen várt technikai újdonságok mellett számos érdekes startup is bemutatkozott a múlt héten véget ért IFA rendezvényen, amelyek közül most egy olyan póló jön, ami elsősorban a gamereknek lehet izgalmas.

A The Xenoma Team által fejlesztett E-Skin elnevezésű, hosszú ujjú felső leképezi az emberi test mozgását, majd azt egy kiterjesztett és virtuális valóságot használó világba helyezi. A vezeték nélküli, testhezálló ruházat anyagába számos érzékelő (váll, könyök, csukló, mellkas) és a hozzájuk szükséges elektronika került; a szabadalmaztatott nyújtható elektronikát a Tokiói Egyetemen dolgozták ki.

A készítők szerint a ruhadarab kényelmes viselet, minden érzékelő elektromosan szigetelt, ami véd az izzadság ellen és lehetővé teszi a gépi mosást.

A játékon kívül az E-Skin sportoláshoz vagy a mindennapokban is remekül használható, segít a helyes testtartás elsajátításában, figyeli a légzést és a viselője általános állapotát. A póló a mellékelt E-Skin Hub segítségével, vezeték nélküli adatkapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat és együttműködik a Microsoft HoloLens programmal.

Az eszköz a Kickstarteren keresztül már rendelhető az érdeklődők 479 dollárért szerezhetik be a különlegességet.