MEGOSZTÁS

Az aktuális trendeknek megfelelően a Xiaomi a kijelző körüli keretet szinte teljes egészében eltávolította, a hátlapi kamera gyében azonban furcsa módoin elmaradt a nagy innováció.

Végre megismerhetjük a Xiaomi Mi Mix 2-t, amelyről már olyan sok pletykát hallottunk, hogy nem is igazán okozhatna meglepetést a végleges verzió, de azért van néhány dolog, meglepetést tudott okozni. Az előlap 88%-át az 5,99 colos, 18:9-es képarányú, 2160 × 1080 pixel felbontású megjelenítő foglalja el.

Ennek meghajtását természetesen a Qualcomm Snapdragon 835-ös csúcs chipsetjére bízták, amely 6 vagy 8 GB RAM társaságában teszi a dolgát. A tárhely mérete a RAM-mal együtt mozog: 6 GB RAM mellé 64, 128 vagy 256 GB-os tárolót kérhetünk, míg a 8 GB-os modell csak 128 GB tárhellyel érhető el, azonban kerámia házat kap.

Elvitte a cica a kamerát!?

A hátlapon kissé érthetetlen okok miatt egy darab 12 megapixeles, Sony IMX 386 kamera került, amely attól függetlenül, hogy nem felel meg a trendeknek, biztosan remek képeket készít, és az optikai képstabilizációnak hála a remegésekkel is viszonylag jól elboldogul.

Az előlapra egy 5 megapixeles szenzor kerül, amely a kis hely miatt már érthetőbb döntés. Az áramforrással nem kényeztetnek el minket, mivel az elődnél 1000 mAh-val kisebb, 3400 mAh-s telepet kapunk. Ez a kijelző méretéhez képest kicsinek hat, de hála a Quick Charge 3.0 szabványnak, hamar feltölthetjük. A készülék kezdőára 420 euró lesz, a legdrágább modell pedig 700 eurót kóstál.