MEGOSZTÁS

A Kínai Népköztársaság a fosszilis energiahordozókkal működő járművek gyártásának és árusításának leállítását tervezi, ami helyett árammal működő, környezetbarát technológiák érkezhetnek.

A Bloomberg tudósítása szerint Kína a fosszilis üzemanyaggal működő autók eladásának és gyártásának tilalmát tervezgeti. Ezzel ösztönöznék a gyártókat, hogy minél jobb elektromos járműveket gyártsanak.

A miniszterhelyettes csak tudja

Szombaton egy fórumbeszélgetésben Xin Guobin, az ország ipar- és információtechnológiai miniszterhelyettese elmondta, hogy a törvényhozók már dolgoznak a fosszilis energiával hajtott járművek piacról történő kivezetésének ütemtervén. Kína a világ legnagyobb autó felvevőpiaca: 2016-ban például 28 millió járművet adtak el, és ez a szám évről évre nő.

A Bloomberg megjegyezte, hogy Kína dolgozik az elektromos járművek fejlesztésén, mivel így szeretnék visszaszorítani a szén-monoxid kibocsátást, ezzel téve sokkal élhetőbbé a nagyvárosokat.

Nem példa nélküli a kínai gondolat

Sok ország már korábban jelezte, hogy teljesen szeretne átállni az elektromos járművekre. Ilyen például Franciaország és az Egyesült Királyság, akik 2040-re szeretnék elérni a teljes váltást. Az autógyártók is készülnek az új kihívásokra: a Volvo bejelentette szándékát, hogy 2019-től csak elektromos, és elektromos hybrid járműveket gyárt.

Saját bevallása szerint a Jaguar Land Rover szeretné, hogy 2020-tól csak elektromos járművek legyenek portfóliójában, valamint az Aston Martin is teljesen hybrid termékeket kínálna 2025-től.