MEGOSZTÁS

A tegnapi Apple sajtóeseményen bemutatkozott többek között az új Apple TV, amely 4K és HDR támogatáson kívül nem sok érdekességgel kecsegtet. Emellett megérkezett a legújabb óra, a Watch Series 3 is, azonban ebbe már több csavart tett a gyártó.

A készülék lelke a W2 névre keresztelt chipset, amelynek köszönhetően 85%-kal jobb WiFi jelerősséget kapunk, emellett a fogyasztása is a felére csökkent. A kétmagos processzor 70%-kal erősebb elődjénél, amely gyors sebességgel teszi lehetővé Siri használatát. Emellett a készülék kapott egy barométert, amellyel képes a lépcsők számolására is, amelyeket a felhasználó az adott nap megmászott.

Lopja a netet…

Az új óra nemcsak WiFi hálózaton képes kapcsolatot teremteni a külvilággal, hanem az úgynevezett eSIM-jén keresztül 3G és 4G kapcsolatra is rábírható, valamint osztozik az iPhone-unkkal telefonszámunkon is. Mostantól a telefon nélkül bátran fogadhatunk hívásokat az órán, de akár zenét is streamelhetünk adatcsomagunk segítségével. A készülék érdekesebb, 4G verziója sajnos viszonylag kevés piacon lesz elérhető: 9 ország kap az eSIM-es modellből. A WiFi only készülék 329 dollárba kerül, az LTE változat 399 dollárért vihető haza. A cég a piacon tartja a korábbi Series 1-et is, amit kedvezményesen 249 dollárért vásárolhatunk meg.