MEGOSZTÁS

Számos furcsa vagy bizarr technikai újítás érkezett már Japán felől, amelyek közé résmentesen illeszkedik a legújabb startup kezdeményezés. A mindössze tizenöt centi magas robotkutya dolga, hogy szagmintát vegyen az elé kerülő lábakról, s ítéletet hozzon a tapasztaltak alapján.

A szigetországban élők nem csupán otthon, de nyilvános helyen (étterem, munkahely) is sokszor megszabadulnak a cipőjüktől, így a „fogságból” szabadult lábak kellemetlen kipárolgása, kifejezetten komoly problémát jelent. A helyzet orvoslására a Next Technology egy olyan robotkutyát fejlesztett, amelyet rendkívül kifinomult szagérzékelő szenzorral láttak el. Az apró „jószág” földközeli tevékenysége során, aprólékosan feltérképezi a szag forrását, majd ugatással jelzi, ha „túl soknak” tartja a végeredményt.

A gyártó szerint a kutyus különböző ugatással jelzi a bűz mértékét, amit illatos permet segítségével képes enyhíteni, de szélsőséges minta esetén rosszul is lehet. A kutya a jövő évtől kerül forgalomba a várható kereskedelmi ára ezer euró magasságában várható.