MEGOSZTÁS

Szeptembertől nemcsak az iskolaidőszak rondít bele a hétköznapokba, de az esőfelhők is alaposan betettek a nyári időszaknak, még szerencse, hogy a kényelmes szobáinkban bőségesen lesz mivel veretni az ünnepi szezont megelőző negyedévben. A durva augusztus után folytatódik a játék cunami, szeptemberben nem csak az éves rendszerességgel érkező sportjátékokkal lesz lehetőségünk eltölteni a drága időnket, hanem ezernyi kisebb gyöngyszemmel is.

Kifejezetten érdekes gyöngyszemnek ígérkezik különös megvalósításával és extrém világával az FPS sci-fi kaland a Morphite (PS4-2017.09.07.), de a PS4-re érkező Hex: Card Clash (PS4-2017.09.19.) kártyajáték is rendkívül biztatónak látszik. Az Injustice 2-höz megérkezik a következő karaktercsomag a Fighter Pack 2 (2017.09.12.), és a TellTale Games Batman: The Enemy Within (EP2: The Pact-2017.09.26.) második epizódja is landolni fog, de a Legós játékok kedvelői is örülhetnek a hónapban, ugyanis a The Lego Ninjago Movie-ból (2017.09.22.) készül videojáték adaptáció is.

A szokásosan elvont és egyedi keleti címekből sem lesz hiány ebben a hónapba, elárasztanak vizuális novellákkal, kalandokkal és akció-RPG-ekel is majd rendesen. Természetesen VR címek nélkül sem fogjuk megúszni, melyek közül a rombolásra építő Megaton Rainfall (PSVR-2017.09.26.) tűnik a legizgibbnek. A Nintendo új masinájára is be fog futni néhány átirat, a Dragon Ball Xenoverse 2 (2017.09.22.) és a Lego Worlds (2017.09.12.) mellett a Ubisoft összerakott egy Definitive Edition verziót a Rayman Legends-ből (2017.09.12.), és a Wii U-s Pokkén Tournament (2017.09.22.) is megérkezik Deluxe kiadásban Switchre. Mint látjátok bőséges a választék és akkor vegyük számba a nagyágyúkat is.

Kezdésnek kiemelnék néhány kisebb volumenű megjelenést, mert azért nem mehetünk el mellettük szó nélkül. Ilyen például az XCOM 2 legújabb DLC-je a War of the Chosen (PS4, X1-2017.09.12.), mely igaz, hogy már augusztus vége óta elérhető PC-n, de konzolokra a hónap közepén fog megérkezni és rengeteg újdonságot tartalmaz.

A Halo Wars 2 is kapni fog Awakening the Nightmare (PC, Xbox One-2017.09.26.) néven egy kiegészítést a hónap végén. Ebben a Banished zsoldosok harcolnak meg a Floodal, egy önálló kampány keretében, de kapunk még új parancsnokokat, kooperatív játékmódot és két többjátékos terepet is.

Destiny 2 – 2017.09.06. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A hónap első nagyobb címe az Activisiontől érkezik. A Halo szériával már bizonyító Bungie 2014-ben megalkotott egy kezdetben nagyon különleges, túl nagy ambíciókat dédelgető alkotást, amit csak verejtékes munkával és lehúzós kiegészítésekkel sikerült igazán tartalmas alkotássá gyúrni. A közel három éve fejlesztett fojtatás kapcsán azt ígérik, hogy nem követik el újra ugyanazokat a hibákat, és a Destiny 2 a kampány, PVE és PVP játékmódok terén is grandiózus lesz. Megvárjuk a végét, de a PC-s BETA tesztet látva bizakodással eltelve várjuk a Guardianok újabb csatáját.

Knack 2 – 2017.09.06. – PlayStation 4:

A Sony Knackot nyilván nem a Destiny 2 ellen akarta csatába küldeni az első héten, meg hát arról nem is beszélve, hogy egy teljesen más célközönséget igyekeznek megszólítani az akció-platformerrel. A részecskékre hulló Knack visszatér, és legnagyobb újdonságként magával hozza a kooperatív mód lehetőségét, ami nagyon jót fog tenni a családbarát játékmenetnek. Hősünk adottságait ezúttal már egy képességfán fejlesztgethetjük, ami talán a játékmenetnek is ad majd egyfajta mélységet.

Tyranny: Bastard’s Wound – 2017.09.07. – PC:

Az Obsidian Entertainment remek RPG-jéhez a Tyrannyhez a hónap első felében érkezik egy kisebb kiegészítés, ami egy új fejezetet ad a játékhoz, ezzel pedig tovább szőve a történet fonalát is. A Bastard’s Wound alcímmel ellátott kiegészítésben új helyszínt járhatunk be, ugyanis a háborút elkerülni próbáló menekültek létrehoztak egy önálló települést. A kiegészítő az alapjátékon is frissít, hiszen extrákkal és egy új befejezéssel ruházza fel a Tyrannyt.

Monster Hunter Stories – 2017.09.08. – Nintendo 3DS:

A Nintendo, ha már rásózott vagy 60 millió 3DS-t a népre, akkor nem pöcsöl és eteti őket játékokkal rendesen. Legújabb franchise-os műfaji kirándulásuk áldozata a Monster Hunter volt, és az Akció-RPG kalandot feltuningolták egy kis tamagocsizással és körökre osztott harcokkal. A Monster Hunter Storiesban riderként fel kell nevelnünk saját kis hátasunkat és a szörnyek ellen vívott taktikus csaták során óvni épségét. Egy óriási világ és újabb megszerezhető tojások várják a játékosokat, ezúttal marokkonzolon.

NASCAR Heat 2 – 2017.09.12. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

Az agyatlan amerikai sportok közül a Monster Games szállítja a hónapban a Nascar Heat 2-t, ami a múlt évi gyengus fogadtatás után komolyan bizonyítani szeretne. Ahogy a fejlesztők is, hiszen a fizikát és a vizualitást ért komoly fejlesztések mellett igyekeztek csiszolni a hangokon és az online mérkőzések élvezhetőségén is. A mesterséges intelligenciára szintén ráfért a finomítás, szóval az egyjátékos élmények kedvelőire is gondoltak, ami a részletesebb karriermód kapcsán lesz tetten érhető. A sok Nascar fanatikus már kiéhezve várja a megjelenését.

Pro Evolution Soccer 2018 – 2017.09.12. – PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One:

https://www.youtube.com/watch?v=y0FCfnmlEwI

A Konaminak már szinte csak a PES szériája maradt meg, én a Metal Gear Survive kapcsán azért még megvárnám, hogy nem jut-e a Silent Hill sorsára, de az már biztos, hogy idén is lesz foci. A szokásos, tavaly már látott végeredmény várható, kisebb polírozgatások és túlértékelt fejlesztések kíséretében. Idén a RealTouch+ realisztikus labdakezelésétől sem várható már különösebb meglepetést és a liceneszek kapcsán megint csak valószínűsíthető, hogy elmarad a forradalom. Kisebb grafikai fejlesztések, 3v3-as kooperatív mód és remélhetőleg hangulatos, élvezetes fociélmény vár ránk a hónap közepén.

Divinity: Original Sin II – 2017.09.14. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A Larian Studios két milliós kampányt robbantott a Kickstarteren a Divinity: Original Sin II fejlesztését illetően. Az első résszel már lefektették az alapokat, így már csak a részletekre, extrákra kell jobban odafigyelniük. A gyűjtésnek köszönhetően a teljes szinkronon, a kooperatív és a kompetitív multiplayeren, a keverhető képességeken, a megreformál dialógus rendszeren, a beépített fedezékrendszeren felül még a Game Master módra is számíthatunk. Ilyenkor a játékmester szerepét ölthetjük magunkra és folyamatosan szívathatjuk majd barátainkat az eléjük szórt ellenfelekkel vagy a terep megváltoztatásával.

Baja: Edge of Control HD – 2017.09.14. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

Majdnem egy évtizeddel később kapja meg a Baja: Edge of Control a felújított, újrakevert HD kiadását. Vajon könnyedén szeretne pár köteg zöldhasúra szert tenni a THQ Nordic, vagy ennyire biztosak a dolgukban és egy professzionális remasterizálást hoztak tető alá. A módosított interface, a csiszolt irányítás, a nagyobb felbontású textúrák, és a magas képfrissítésű 4K-s felbontás az utóbbira engednek következtetni, de a négyfős osztott képernyős mód és az online multi is kétségtelenül jól hangzanak.

Dishonored: Death of the Outsider – 2017.09.15. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

Az Arkane Studios is úgy döntött, hogy a Dishonored 2-höz nem egy kiegészítést vagy DLC-t készítenek, hanem egy önálló történetet mesélnek el, egy teljesen új főhőssel. A Death of the Outsiderben Billie Lurköt irányítva kell majd elkapnunk az Outsidert, amihez új képességeket is kapunk, mint a szellemalakban való leskelődés vagy az ellenfelek arcának lemásolása. A káoszszintet nélkülöző mellékágban ráadásul olyan mellékküldetéseket is felvehetünk, melyeket csak egyetlenegyszer lesz lehetőségünk megpróbálni.

Metroid: Samus Returns – 2017.09.15. – Nintendo 3DS:

A Nintendo 3DS-re nem akármilyen Metroid élményt ígér. Fejvadászunkkal Samus Arannal az SR388-as bolygón kell kiderítenünk mi is történt és leszámolni a Metroidokkal. Az 1991-es GameBoyos Metroid II: Return of Samusnek nem egy átlagos felújítása lesz a 3DS-es Samus Returns, elvégre kibővített helyszíneket kapunk, Samust új mozdulatokkal is felruházták a korábban ismeretlen fegyverek és képességek mellett, melyeket akár kombinálnia is kell majd a továbbjutás érdekében.

NHL 18 – 2017.09.15. – PlayStation 4 / Xbox One:

Idén is sokat fogunk hokizni! Persze itt most nem a bezápult kockák komor jövőjét próbáltam lefesteni, mindössze arra céloztam, hogy akik szeretik masszírozni a botot siklás közben, azok örülni fognak az NHL 18-nak. Az EA az NHL Threes móddal lehetővé teszi a tempós és durván pörgős 3v3-as meccseket, a Creative Attack megoldással pedig az irányítást igyekeznek még precízebbé és stílusosabbá tenni. A hónap közepén jégre tehetjük a cimborákat.

NBA Live 18 – 2017.09.15. – PlayStation 4, Xbox One:

Az EA Sports nagyon elengedte a konkurenciát NBA fronton, aki azóta is meg tudta őrizni az előnyét. Az NBA Live 18-nak rengeteget kell még fejlődni, hogy a 2K szimulációját befoghassa, de idén az Electronic Arts inkább a kosaras játékába is beleerőlteti a sztori módot. A The One opciót választva lehetőségünk lesz karakterünk pályafutását, vagy utcai vagy professzionális kosarasként végigkísérni, ami biztosan nagy élménynek fog majd bizonyulni. Az NBA 2K rajongók még nem is sejtik, hogy mit fognak kihagyni.

Marvel vs. Capcom: Infinite – 2017.09.19. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A Capcom fejlesztésében készülő Marvel vs. Capcom: Infinite, minden téren nagy dobásra készül. A 2v2-es küzdelmekre építő crossover 30-nál is több karaktert vonultat fel, és az egymás elleni csépelésen felül egy agyeldobós sztori móddal is készülnek, melyben Ultron és Sigma egyesülnek a kozmikus kövek segítségével, és egy kibernetikus vírust akarnak rászabadítani a világra. Egy újabb ütős bunyós játék van érkezőben.

NBA 2K18 – 2017.09.19. – PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch:

Az NBA 2K18 kapcsán már korábban tökéletesre polírozták a játékmenetet, a konkurencia pedig sztori módot erőltetett saját alkotásába, így a Visual Concepts kicsit más irányt vett. Sandbox mókát pakolt kosaras játékába ötvözve egy nyílt közösségi placcban a korábbi lehetőségeket. A Neighborhood módban gyakorolhatunk, edzhetünk, fejleszthetjük skilljeinket, fodrászhoz mehetünk igazítani fizimiskánkon és öltözködhetünk a különböző ruha és cipő boltokba ellátogatva. Hát remélem ezzel nem nyúlnak mellé.

Project CARS 2 – 2017.09.22. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A Slightly Mad Studios esküt tehetett, hogy ők csak professzionális versenyjátékhoz adják a nevüket, ennek mi pedig nagyon örülünk, elvégre kellenek a különleges alkotások is, ahol meg kell küzdeni az eredményekért. Az útfelület szimuláció, a dinamikus napszakok és az időjárás 60-nál több versenypályán lesz jelen. A valósággal megegyező aszfalt csíkokon nem kevesebb, mint 170 tökéletesen modellezett járgánnyal égethetjük a gumit. A hónap második felében bele fogunk süppedni a sportülésekbe.

Raiders of the Broken Planet – 2017.09.22. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A MercurySteam egy asszimetrikus multiplayer akció-kaland játékot hozott létre Raiders of the Broken Planet néven. Egy bolygón rábukkannak az Aleph (elöf) névre keresztelt különösen értékes anyagra és a planéta idili környezetéből egy csapásra bűnözők melegágya lesz, hiszen mindenki meg akarja kaparintani az anyagot a piszkos kis terveikhez. A 4v1-es csaták mellett kampánymódra is számíthatunk, ami valószínűleg epizódikusan fog majd megjelenni.

RAID: World War II – 2017.09.26. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A Starbreeze Studios és a 505 Games tető alá hoznak egy négy fős kooperációra építő második világháborús lövöldét, beszédes RAID: World War II címmel. Küldetéseinket valódi háborús helyszíneken fogjuk megvívni, és feladatunk rendkívül nemes, hiszen Hitler apó kincseit kell meglovasítanunk. Számos játékmód várja a világháborús kulisszákra ácsingózó játékosokat, melyben testreszabott bakákkal és fegyverzettel indulhatunk majd harcba az ősz beköszöntével.

WRC 7 – 2017.09.26. – PC / PlayStation 4 / Xbox One:

A hónap utolsó hetére állnak rajtvonalhoz a rally autók, elvégre a Kylotonn Racing Games ekkorra tervezi a startot. A WRC 7 hozza a szokásos hivatalos idei licenszet a valódi autókkal, pilótákkal és helyszínekkel, ráadásként pedig még epikus szakaszokat is kapunk, amik extra hosszúak lesznek, alaposan próbára téve a képességeinket. Dinamikus időjárással is kábítanak, és a korábban gondokkal küzdő fizikai modellen komoly változtatásokat eszközöltek, hogy végre tényleg rallys élményben lehessen részünk.

Total War: Warhammer II – 2017.09.28. – PC:

A káosz ellen létrehozott misztikus örvény tovább kavarog a Total War: Warhammer 2-ben, amit mindenki meg szeretne kavarni kicsit. A sötét erőket mindenki uralma alá akarja vonni, hogy pusztulást hozzon a világra. A folytatás különlegessége, hogy minden faj egyedi játékstílust követel meg, ezáltal teljesen különböző kampányokhoz lehet majd szerencsénk. A csataterek minden eddiginél realisztikusabban fognak festeni és viselkedni, természetesen a rombolhatóság terén is, ráadásul méretük kapcsán sem lesz szégyenkeznivalójuk.

Cuphead – 2017.09.29. – PC / Xbox One:

Kínkeservesen vánszorog el a megjelenéséig a Cuphead, a kanadai fejlesztők többször eltolták a megjelenést, mondván úgy akarják átadni majd a rajongóknak, ahogyan az eredetileg eltervezték. Az eredeti terv pedig egy hamisíthatatlan Run and Gun platformer volt, ahol csésze hősünk tengernyi főellenféllel fog megküzdeni az ujjából eregetett lövedékek segítségével. Szerencsére a zseniális vizuális koncepció sziklaszilárd talpakon áll, és ettől lesz imádnivalóan egyedi a végeredmény. Walt Disney korai időszakából származó kézzel rajzolt mesékhez hasonlító megvalósításával és az autentikus hangeffektekkel, dallamokkal azonnal leveszi az embert a lábáról.

Fifa 18 – 2017.09.29. – PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch:

Miben lesz több és jobb a Fifa 18 a Fifa 17-nél? Ez lesz a hónap rejtélye, amire szeptember 29-én remélhetőleg meggyőző választ fogunk kapni. Egy dolog biztos, a Journey módot alaposan megreformálják. Az általunk meghozott döntések fogják befolyásolni a történet haladását, így többször is neki lehet majd esni, és a megvalósítása kapcsán megint csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, a filmszerűség sosem látott minőségben fog tetszelegni. Az Ultimate Team szintén egy szinttel feljebb lép és a grafikát, a játékosok mozgásanimációit sem hagyják érintetlenül.

Super NES Classic Edition / Star Fox 2 – 2017.09.29.:

A hónapot a megjelenések kapcsán a Nintendo fogja megkoronázni, ugyanis a NES mini után érkezik a SNES Mini, ami eredeti designjával és kisebb méretével minden rajongót zsebre tesz, ahogy a játékkínálata is. Super Mario World, Donkey Kong Country, Street Fighter II Turbo csak néhány ikonikus alkotás a masináról, ráadásul még egy igazi kuriózumot is tartogatnak a kiotóiak, hiszen a ’90-es években törölt Star Fox 2-t kiadható verzióba hozták és felpakolták 21. címnek a gyűjteménybe. Így kell ezt csinálni, Xbox One X felkötheted a gatyádat.

Megdöbbentő mennyiségű videojáték kínálat vár ránk szeptemberben. Közeledik az ünnepi szezon az már a listából is látszik. Tessék takarékoskodni, mert ingünk, gatyánk rá megy majd az év utolsó hónapjaira.

További megjelenések:
Utawarerumono: Mask of Truth – 2017.09.05. – PS3 / PS4 / PSVita
Drive Girls – 2017.09.08. – PlayStation Vita
Ys VIII: Lacrimosa of Dana – 2017.09.12. – PC / PS4 / PSVita
The Solus Project – 2017.09.18. – PS4
Echo – 2017.09.19. – PC / PS4
End Space – 2017.09.19. – PSVR
Mary Skelter: Nightmares – 2017.09.19. – PSVita
SteamWorld Dig 2 – 2017.09.21. – Switch
Blue Reflection – 2017.09.26. – PC / PS4
Senran Kagura: Peach Beach Splash – 2017.09.26. – PS4
Fallout 4: Game of the Year Edition – 2017.09.26. – PC / PS4 / X1
Danganronpa V3: Killing Harmony – 2017.09.29. – PC / PS4 / PSVita
Ruiner – 2017.09.26. – PC / PS4 / X1
Gundam Versus – 2017.09.29 – PS4
One Piece: Unlimited World Red – Deluxe Edition – 2017.09.29. – Switch