MEGOSZTÁS

A GSM Arena nevű oldal szépen összeszedte a frissen bemutatott iPhone-ok újításait, ezzel próbálva meg segíteni azoknak, akik a 7-es széria valamely tagjával a zsebükben próbálnak dönteni a váltásról. 

Első körben az iPhone 8 a dizájn szempontjából jelent újítást, már ha az üveg hátlapot újdonságnak nevezhetjük. A legkisebb tárhely mérete is változott, 64 GB-os a legalapabb modell. A leghasznosabb új funkciók a töltéssel kapcsolatosak: végre megkapjuk a régóta áhított gyorstöltést, igaz csak nagyon drága kiegészítők vásárlása esetén, így fél óra alatt 50%-ra tölthető az akkumulátor. Az üveg hátlap a vezeték nélküli töltés miatt fontos, amely ráadásul nem a szokásos, Apple saját szabványos megoldás, hanem Qi szabványos.

Képtalálat a következőre: „iphone 8”

A kijelző technológiája maradt LCD, ahogy a felbontás és a méret is a régi, de állítólag szebb képet kapunk. A kamera specifikációi is maradtak, de agyártó állítja, hogy sokkal gyorsabban fókuszál rossz fényviszonyok között is, illetve immáron lehetőségünk van 1080p 240 fps videók rögzítésére. Mindezek mellett a hardver is jócskán fejlődött: az Apple A11 Bionic chip elődjénél 25%-kal erősebb processzorteljesítményt, és 30%-kal nagyobb grafikai teljesítményt ígér.

De vajon megéri?

Összességében azt modnanánk, hogy előző generációs iPhone tulajdonosoknak nem, de mondjuk a 6-os modelleket használó embereknek lassan itt az ideje váltani, ha másért nem a hardveres teljesítményért mindenképpen.