MEGOSZTÁS

A Xiaomi Mi Notebook Pro-val a kínai vállalat célja nem túlságosan titkolva az, hogy legyőzze az Apple csúcslaptopját, a Macbook Pro-t.

A Xiaomi Mi Notebook Pro már a nevével is jelzi, hogy melyik kategóriában szeretne indulni. Az üzleti laptopok legjobb tulajdonságait, az eleganciát és a könnyű hordozhatóságot is megkapta. Emellett a kijelzőméret sem kicsi, 15,6 inches, és 1080p felbontásra képes a gép, amely 72%-os NTSC színskála lefedettséggel büszkélkedhet. A körülötte lévő keretek kecsesen vékonyak, így egészen hordozhatóra sikerült a ház. A kijelző meghajtását a 8. generációs Intel processzorokba épített IGP mellett, akár az nVidia GeForce MX150 is segítheti, az adatokat pedig a 256 GB-os SSD-n tárolhatjuk. A Xiaomi Mi Notebook Pro-t 8 GB fedélzeti memóriával vértezték fel.

Nesze neked MacBook

A Mi Notebook Pro teljes méretű billentyűzetet kapott, amely 19%-kal nagyobb a Macbook Pro klaviatúrájánál, emellett a csatlakozók terén is sokszínűbb a felhozatal az Apple gépeihez képest. A készülék oldalain 2 darab USB-C, ugyanennyi USB 3.0, egy teljes méretű HDMI, SD kártya olvasó és egy 3,5 mm-es jack csatlakozó lett szétszórva. Emellett az egyik Type C csatlakozót a 60 wattórás akkumulátor töltésére is használhatjuk, 35 perc alatt félig feltölti a telepet. És ha ez még nem lenne elég, a megszólalásról a Harman Infinity hangszórók gondoskodnak, akár Dolby panoráma hangzást biztosítva.

De vajon megéri?

A Xiaomi Mi Notebook Pro 860 dollár körüli áron nyit Intel Core i5 processzorral, de az i7-es verzió sem sokkal drágább, 980 dollárt kell leszurkolnia a kedves kínaiaknak a kasszáknál érte. Ha valaki 16 GB RAM-ot szeretne, az i7-es modellbe azt is kérheti egy kis felár ellenében.