MEGOSZTÁS

A Pioneer DJ bemutatta az új DDJ-XP1 elnevezésű vezérlőjét, mely a klubokban tevékenykedő hangulatfelelősök számára lehet érdekes. Az új hardver mellett befutott a Rekordbox új verziója, így ezek párosításával ütős programot lehet összeállítani…

Bár a Pioneer felszerelése kevésbé elterjedt, mint a piacon lévő hasonló megoldások sokan kedvelik, mert könnyen társítható lemezjátszókkal, hálózati és egyéb eszközökkel. Az eszköz első pillantásra a gyártó korábbi add-on vezérlőjének (DDJ-SP1) feljavított változata, ami addiktív és dinamikusabb felületet kapott, számos érintőfelülettel, amely könnyebbé teszi az improvizációt.

A vezérlő teljes mértékben együttműködik a Rekordbox 5.0-ben található Pad-szerkesztővel és hozzárendelhető a Slide FX szalaghoz, valamint a beépített mintavevőhöz. A megújult eszközkészlet a kísérőszoftver változását is magával hozta; az interfész már kezdőknek sem okozhat gondot, míg a Koretech motor megerősített jelfeldolgozó algoritmussal rendelkezik, gyorsabb és stabilabb élményt nyújtva. Jó hír, hogy végre van eszköz-szinkronizálás, amely lehetővé teszi a lejátszási listák és a könyvtárak egyszerű mentését.

A Pioneer DDJ-XP1 ára egyelőre ismeretlen, míg a Rekordbox 5.0 ingyenesen letölthető a fejlesztő oldaláról.