MEGOSZTÁS

A tisztán elektromos hajtású járművek népszerűsége szép lassan növekszik, azonban a vásárlási kedvet többek között a töltőállomások visszafogott száma is negatívan befolyásolja…

Aki elektromos járművet vezet, annak ugyanúgy számításba kell vennie, hogy egy töltéssel mekkora távolságot lehet megtenni. A Tesla szeretné, ha járműveik töltése a lehetőségekhez mérten kényelmes lenne, de a vállalatnak ehhez bővíteni kell az erre alkalmas hálózatát.

A töltőállomások nagy része jelenleg a nagyobb szállodák és éttermek mentén található, ezt a kört igyekszik a vállalat kiterjeszteni. A Tesla terve szerint újabb, töltésre alkalmas helyeket hoznának létre a nagyvárosi élelmiszerboltok és bevásárlóközpontok szomszédságában és a forgalmas belvárosi körzetekben. A Supercharger-állomásokat újratervezték, hogy alkalmasak legyenek, kevésbé tágas helyek kiszolgálására és megnövelték a hatékonyságuk, hogy a berendezések állandó mennyiségű elektromos töltőerőt biztosítsanak attól függetlenül, éppen hányan vannak rácsatlakozva.
Az állomások jelenleg 72 kilowatt / óra teljesítménnyel dolgoznak, ami azt jelenti, hogy egy átlagos Tesla gépkocsit egy szűk óra alatt lehet, teljesen feltölteni. Bár a Tesla szeretne a jövőben gyorsítani a folyamaton, ez az idő már egész elfogadható, hiszen ennyi idő alatt meg lehet ejteni egy bevásárlást vagy elkölteni egy könnyű ebédet-vacsorát.