MEGOSZTÁS

Örülhetnek a játékosok, mert egymásra licitálnak a memóriagyártók. Nemrég a G.Skill jelentkezett egy masszív csomaggal, most pedig a Corsair villantotta meg hasonló jellemzőket felvonultató, kétcsatornás memóriacsomagját…

A Vengeance LPX elnevezésű sorozat nyolcrétegű, fekete nyomtatott áramköri lapot használó egységeket tartalmaz. A lapkákra a Samsung gyártotta B-Die típusú memóriachipek kerültek, amelyek megegyeznek a rivális G.Skill megoldásával. Az egységek hűtéséről alacsony profillal rendelkező, alumíniumból készített hűtőbordák hivatottak gondoskodni, míg a névleges üzemi jellemzők (előírt órajelek, feszültségértékek és időzítések) beállítását XMP 2.0 és SPD profilok segítik.

Nem árt azonban figyelembe venni, hogy a 4600 MHz-es érték már túlhúzásnak számít, így annak üzembiztos alkalmazását a rendszerben dolgozó processzor és alaplap képességei befolyásolhatják. Az egységek névleges teljesítménye 1,5 voltos üzemi feszültség és CL19-26-26-46-os időzítés mellett érhető el.

Az egységekre élettartam-garanciát vállal a gyártó, amelyek 2×8 GB kiszerelésben kerülnek forgalomba és szeptember 21-től vásárolhatók meg. Az ajánlott fogyasztói ár 549,99 dollár.