MEGOSZTÁS

A JerryRigEverything csatorna az előrendelőkkel együtt kapott egy Galaxy Note 8-at, és egyből neki is estek karcteszttel, tűzteszttel és feszítéssel is.

A Samsung a Galaxy Note 7 botránya után idén biztosan nagy hangsúlyt fektetett a Note 8 strapabíróságára, de vajon mit jelent ez a gyakorlatban.

Védelem a gorillák erejével

A kijelzőt Gorilla Glass 5 üveg borítja, amely a tesztelő 9-es skáláján a hatos értéknél karcolódott, nagyobb károk csak a 7. fokozatnál keletkeztek, amely elég jó eredménynek számít. Mivel a hátlapon is ugyanez a borítás található, nem meglepő módon ott sincs nagy gond a karcokkal. A fém már kevésbé ellenálló, a fém keret és a kamera körül futó fém is könnyen sérül, de funkcionalitásukat a keretbe épített fém gombok is megtartják, illetve a kamerát közrefogó üveg is elég ellenálló, így nagy gondok nem várhatók, csak esztétikai károk keletkeznek.

Az ujjlenyomat-olvasó karcolás hatására használhatatlannak tűnik, de ez csak a látszat, továbbra is jól működik. Az IP 68 védelem víz- és porállóságra vonatkozik, ennek megfelelően a tüzet nem is bírja, kevesebb mint 10 másodperc alatt maradandó elszíneződés tapasztalható a kijelzőn. A törésteszten jobban muzsikált a telefon, akárhogyan hajlítgatja a teszter, csak nem akar eltörni, így biztosan lehetünk benne, hogy véletlenül sem reped meg a kijelző a zsebünkben való feszülés során.