MEGOSZTÁS

Kifejezetten az ún. „big data” ügyfelek számára készített háttértárolót a Western Digital. A WD Gold-sorozathoz tartozó egyes modellek, igény szerint akár 12 TB helyet is biztosítanak…

Nagy hely, magas ár

A 3,5 hüvelykes SATA konnektorral szerelt merevlemez, percenként 7200 fordulatra képes és gyakorlatilag minden ismert operációs rendszerrel, biztonsággal használható. A meghajtó úgynevezett HelioSeal eljárással készült, ezért sokkal ellenállóbb a különböző behatásokra a gyártó szerint, még erős rezgéssel járó környezetben is működőképes marad.

A héliummal töltött ház az írásért és olvasásért felelős kar számára egyaránt nagyobb védelmet biztosít, ráadásként növeli az írási és olvasási műveletek pontosságát. Mindezek mellett a RAFF technológia a vibráció káros hatásait védi ki, míg a Time Limited Error Recovery a meghajtó meghibásodása következtében fellépő, adatvesztés mértékét igyekszik csökkenteni.

Az alkalmazott technológiai újítások és nagy tárolókapacitás persze nem olcsó mulatság, így a 256 MB gyorsítótárral érkező csúcsmodellért, hozzávetőleg 200 ezer forintnak megfelelő dollárt kell fizetni.