MEGOSZTÁS

A HTC rossz anyagi helyzetének és sikertelenségi sorozatának a Google vethet véget, ha megvásárolja a cég mobil üzletágát.

Nem hivatalos információk szerint a Google és a HTC tárgyalásokat kezdett egymással, amely akár a HTC mobil divíziójának beolvasztását is megcélozhatja, azonban ezt az információt érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni. A HTC Vive VR üzletága természetesen nem vándorolna a keresőóriáshoz, ezzel jócskán telik a HTC zsebe is.

Ismerős szituáció

Ugye senkinek nem kell eszébe juttatni, amikor a Google megvásárolta a Motorola okostelefon üzletágát, majd két év múlva nagyságrendekkel kevesebb pénzért továbbadta a Lenovonak. A keresőóriásnak egyébként is jól jönne most egy okostelefonos hardvergyártó részleg, mivel a Pixel telefonokat jelenleg is a HTC-vel gyártatja, akiknek ennek ellenére is 13 éve volt ilyen rossz pénzügyi hónapjuk, mint 2017 augusztusa. Emellett ha a pletykák igazak, és a Google az LG-nek adja a Pixel XL 2 gyártását, akkor a HTC profitja tovább csökkenhet. Ezzel segítene rá a Google az eladásra?