MEGOSZTÁS

Egy bő hónap múlva érkezik a Windows 10 Fall Creators Update elnevezésű frissítése, aminek egyik legfontosabb eleme a Windows Defender következő változata lesz. Az Advanced Threat Protection (ATP), biztosabb detektálással, hatékonyabb víruselhárító eszközökkel és frissített analitikával javítja a rendszerek védelmét…

Bár a frissítés csak október közepétől érhető el a Microsoft hozzáférhetővé tette a Windows Defender ATP előzetes változatát. A lépés kifejezetten gyakorlatias, hiszen ennek köszönhetően a cégek és nagyvállalatok időben eldönthetik, szükségük van-e a szoftverre.

A Windows Defender ATP szinte minden elemében megújult, tehát a vírusellenes résztől a tűzfalon át, egészen a vezérlő felületig minden változott. Viselkedésalapú támadási felismerés, bővített és részletes idővonal, felhőalapú biztonsági elemzések, intelligens behatolás detektálás csak néhány példa a program tudásából.

A próbaváltozat 90 napos teljes körű használatot biztosít, tehát egyetlen funkciót sem korlátoztak. A Microsoft szeretné, ha a felhasználók gyorsan lépnének és tesztelnék a szoftvert, mert így az októberi frissítés senkinek nem okoz meglepetést.