MEGOSZTÁS

Acél és edzett üveg találkozásából született a RaiJintek számítógépháza, amit a talp kivételével, minden oldalról, edzett acélvázra szerelt, négy milliméter vastag edzett üveg határol…

A két anyag kombinációja nem számít újdonságnak, hiszen egyre több gyártó igyekszik látványos, hagyományos megoldásoktól eltérő kuckót készíteni, ami bepillantást enged a masina gyomrába. A ház stabilitásáról alumíniummal ötvözött, SECC acélból készített váz hivatott gondoskodni, erre kerültek a leválasztható üvegtáblák. A gyártó a szerelést és kábelek rendezését segítő nyílások mellett, akár E-ATX formátumú alaplapnak is helyet szorítottak, míg az egyes komponenseknek 350 milliméter teret és 8 PCI helyet biztosítottak. A házat folyadékhűtő fogadására is felkészítették, a külső radiátorhoz tartozó csövek számára négy nyílást vágtak.

A tápegység és az adattárolók a ház alján található, elválasztott részre kerülhetnek, utóbbiból négy (2,5 vagy 3,5 hüvelykes) pakolható be, míg a tápegység méretét 200 milliméterben határozták meg. Processzorhűtőből maximum 175 milliméter magas darab választható, légkavaróból négy 140 (előlap+tető) vagy hat 120 mm-es példánynak van hely, folyadékhűtés esetén az előlap mögé 60 x 360 mm-es a tető alá pedig, maximum 280 milliméter méretű radiátor szerelhető.

Az alapmodell két USB 3.0 előlapi és a szabványos audió csatlakozókat kínálja, míg a TC elnevezésű változat mindezek mellé egy USB C-konnektort is felsorakoztat. A modellek forgalmazása hamarosan megkezdődik a kiskereskedelmi ár egyelőre nem ismert.