MEGOSZTÁS

Megérkezett a legújabb frissítés, amelynek hála összekötődik a PC-s, Xbox One-os és a mobilos Minecraft. A Nintendo egyelőre kimarad, de még a tél folyamán érkezhet a frissítés a “mariós konzolokra” is. 

A frissítést a Microsoft csak “Jobb együtt” frissítésnek emlegeti, amely tökéletesen megragadja a lényegét. Mostantól megegyező verzió fut a Microsoft operációs rendszerén illetve konzolján, valamint okostelefonon is, mindegyik verzió a “Bedrock Engine” névre keresztelt játékmotort használja. Ez lehetővé teszi a platformok közötti játékot, azaz simán játszhatunk úgy PC-ről, hogy egy barátunk Xbox One-ról, egy másik pedig okostelefonról csatlakozik. A Microsoft szerint ez az első igazi cross-play játék.

De mi van a Playstation 4-gyel?

A Sony nem tartja ilyen örvendetesnek a lehetőséget, ezért szeretne kimaradni belőle. Persze az is biztos, hogy nincs is szükségük külső segítségre, toronymagasan vezetik az eladásokat. Az is érthető, hogy nem akarnak közösködni az erős riválissal, aki sokak szerint az előző konzolgeneráció nyertese volt.