MEGOSZTÁS

Két új, intelligens otthoni termék mutatkozott be a közelmúltban. Nest Cam IQ egy kültéri biztonsági kamera arcfelismerő technológiával, míg a Nest Hello egy intelligens ajtócsengő, amit HD videós képességgel ruháztak fel…

Az intelligens kamera beltéri változata júniusban debütált. A kívülre szerelhető modell hasonló jellemzőkkel bír, képes figyelmeztetni a házigazdát, ha valaki ólálkodik az épület körül. A kamera természetesen víz, por és ütésálló minősítést kapott; a tápkábel elhelyezése kizárja a szabotázst és egy külön szolgáltatás a videók (felhő) tárolására is lehetőséget biztosít.

A kamera 4K digitális érzékelővel rendelkezik és 1080p HD film rögzítésére is alkalmas, ráadásként a Supersight funkció lehetővé teszi az egyes területek alapos nagyítását.

A Hello névre keresztelt ajtócsengő alig nagyobb egy távirányítónál, ugyanakkor képes HD képeket, videókat és hangot továbbítani a felhasználó telefonjára. Az intelligens csengő 160 fokos látószöggel rendelkezik, így a földre helyezett csomagok is ellenőrizhetők vele. Az apróság szintén megkapta a kamerában alkalmazott arcfelismerő szoftvert. A kamera 349 dollárért rendelhető, míg a csengő ára egyelőre ismeretlen.