MEGOSZTÁS

A Financial Times cikkéből betekintést nyertünk az Amazon háttérbeli fejlesztéseibe. Annyit már most elmondhatunk, hogy nagy dolog van készülőben, mivel egy olyan projektről is hírt kaptunk, amelybe a Google-nek is beletört a bicskája. 

Az FT cikkéből kiderül, hogy az Amazon egy okosszemüveg kifejlesztésén dolgozik, amely ha sikerrel jár, nagy áttörést hozhat a piacnak. A szemüveg természetesen Alexával lenne teljes, akinek még hangszóró vagy fülhallgató sem kell a kommunikációhoz, mivel csontrezgéses technológiával oldják meg a hangkeltést. A kamerát és a kijelzőt is elfelejthetjük, Alexa majd mindent kézben tart. A projekt akár még sikeres is lehet, tekintve, hogy Babak Parviz, a Google Glass feltalálója 2014 óta az Amazon csapatát erősíti. Képtalálat a következőre: „google glass”

Ugrás a biztonságba

Nem csak egy szemüveg, de a Financial Time szerint egy biztonsági kamera is érkezhet a háztartások számára, amely természetesen illeszkedne az Echo szériába. Segítségével egy elég profi biztonsági rendszert építhetnénk ki othonainkban.

De mikor?

Még idén érkezhet “egyik vagy másik” termék az FT forrásai szerint, az Echo termékcsalád frissítésével együtt. Ezt támasztja alá az is, hogy az Echo okoshangszórót 2014-es bejelentése óta nem frissítették, és pár hete már “elfogyott” státuszban van, ezért elindultak spekulációk egy esetleges utódról.