MEGOSZTÁS

Halálos Iramban-játékot fejleszt a Slightly Mad Studios, legalább 10 órás kaland lesz a BioMutant, hatalmasat emelkedtek a Nintendo részvényei, 400 fős Battle Royal móddal támogatják meg a Project X MMO-t. Hírösszefoglaló következik.

A Metal Gear Solidos Yoji Shinkawa és az Armored Core-os Toshifumi Nabeshima játéka, a Left Alive egy igazi posztapokaliptikus akciónak ígérkezik, ami a fejlesztésben részt vevő neveket látva egyre bizalomgerjesztőbb projectnek tűnik.
A Tokyo Games Show-n a Koei Tecmo bejelentette, hogy Európában jövő év elején jelenhet meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra a Dynasty Warriors 9, ami igazi henteléssel kecsegtet.
December 12-én érkezik majd a Resident Evil 7 ingyenes DLC-je, a Not a Hero, amiben a régi ismerős Chris Redfieldet irányíthatjuk, már ideje volt, jól elhúzták a megjelenését.
Egy gondolatot megérdemel a készülődő Tomb Raider mozi, ami úgy fest az első előzetese alapján, hogy a rebootolt játék eseményeit igyekeznek alapul venni. Már előre sajnáljuk a gyönyörű Alicia Vikandert.
Azt már tudtuk, hogy az Epic-féle Fortnite is kap egy Battle Royal módot, most azonban az is kiderült, hogy ezt bárki ingyen letöltheti, azaz nem szükséges hozzá a Founder’s Pack megléte.
A Rockstar Games twitteren közölt egy titokzatos képet, ami kétséget kizáróan a Red Dead Redemptionnel kapcsolatos és szeptember 28-as dátum díszeleg rajta. Reméljük ebből egy készülődő remasterre következtethetünk.
A rövidhír csokrunk végére pedig egy szomorúbb információ maradt, ugyanis a francia Dontnod bejelentette, hogy az idén novemberre ígért Vampyr sajnos késni fog és csak valamikor 2018 elején jelenhet meg.

A brit Automaton csapata nem bízza a véletlenre, és jelenlegi fejlesztés alatt álló játékukkal igyekeznek alaposan megkavarni az állóvizet. Az egyelőre csak Project X-ként emlegetett MMO-ban egyszerre 1000-en kószálhatunk egy 12×12 km-es területen, amit akár rombolhatunk is, miközben karakterünk fejlődik. Azonban ez még semmi, mivel a játékban helyet kap egy Battle Royal mód, ahol egyszerre 400-an eshetnek egymásnak. Ezt egyébként úgy érik el, hogy a Crackdown 3-hoz hasonlóan egy felhőalapú rendszert hívnak segítségül, így kímélve meg rengeteg számítástól a gépünket.

Ian Bell, a Slightly Mad Studios vezérigazgatója egyszer csak megjelent egy streamer chatjén és igencsak bőbeszédűnek bizonyult. Elárulta, hogy a következő projektjük egy Halálos Iramban-játék lesz, amivel igyekeznek lenyomni a hasonló témában induló Need for Speedet. Eközben a frissiben megjelent Project CARS 2-ről is beszélt kicsit, ami szerinte ugyan nem lett tökéletes, de limitált erőforrások mellett is igyekeztek kihozni magukból a maximumot. Ez egyébként úgy tűnik, hogy sikerült, hiszen a sajtó mellett a játékosok is imádják a szimulátort.

A Nintendo részvényei hatalmas ugrást produkáltak, ami nem is csoda, hiszen a Switch-et úgy viszik, mint a cukrot. Egészen pontosan 42890 jent ér a cég egy-egy papírja, ekkora magasságokban pedig 2008 óta nem voltak, azt akkor egyébként a Wii-nek köszönhették. A legutóbbi növekedés a kínai Tencentnek volt köszönhető, akik bejelentették, hogy idén télen a japánok konzolára is megjelenik a Honor of Kings/Arena of Valor, ráadásul egyes értesülések szerint hamarosan a kínai polcokra is bekerülhet a Nintendo Switch.

Az Electronic Arts egy twitter bejegyzéssel igyekezett felkorbácsolni a Star Wars: Battlefront 2 jövendőbeli játékosait. Egészen pontosan egy kérdőjelekkel teli posztról van szó, amiben az első két helyen a Naboo és a Kamino szerepel. A rajongóknak több se kellett és bár ezek egyelőre csak találgatások, akad közöttük pár igazán érdekes darab. Többek szerint egyébként a Galactic Assault játékmódjának pályáiról van szó és a kérdőjelek mögött a Kashyyyk, az Endor, a Death Star II, a Hoth, Mos Eisley, a Yavin IV, a Jakku, a Takodana és a Starkiller Base bújnak meg.

Egy interjúban kapták mikrofonvégre az Experiment 101 társalapítóját, Stefan Ljungqvistet, aki számos dolgot árult el a frissiben bejelentett BioMutantról. Ha csak a fővonalra szorítkozunk, akkor nagyjából 10 óra alatt tudhatjuk majd le a játékot, de rengeteg mellékes feladattal üthetjük majd el az időt, sőt a többféle befejezés, és a megannyi döntési lehetőség is arra fog sarkallni, hogy akár egymás után többször is végignyomjuk a 2018-ban PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkező játékot.