MEGOSZTÁS

Az elektromos autók töltése sajnos nem olyan gyors folyamat, mint a fosszilis energiával működő társaiké. Akár több, mint fél órára is szükség lehet ahhoz, hogy befejeződjön a művelet, ez pedig nagyon hosszú tud lenni, ha egy oszlop mellett rostokol az ember a puszta közepén.

Ezt  a problémát szeretné megoldani a vállalat a Szupercharger töltőállomásainál azzal, hogy egy boltot épít mellé, amelyből a várakozás alatt snacket és italt vásárolhatnának a környezettudatos kuncsaftok. Csak nekünk tűnik ez olyan ismerősnek?

“Az emberek jönnek, és 20-30 percet töltenek a töltőoszlopoknál. Szeretnének enni, egy csésze kávét és használni a mosdót.”

A fenti idézet J. B. Straubeltől, a Tesla technológiai osztályának vezetőjétől származik. Ezeket a gondolatokat az FSTEC-en hallhatta a közönség, amely az ipar legnagyobb élelmiszer technológiai konferenciája a GrubStreet szerint. Az új ötlet nagyon hasonlít a benzinkutak koncepciójára, de amennyiben elterjednek az elektromos autók, ígéretes bevételszerzési lehetőség lehet.