MEGOSZTÁS

Kicsomagolást követően, komoly meglepetést okozott egy régebbi gyártású elektro-kardiográf, amikor kiderült, hogy a benne található elektronika egy része, egy aprócska konzolból származik…

A készüléket a német Medical Imaging Electronics cég gyártotta, amely első pillantásra szabványos orvosi eszköznek tűnik. Kicsit közelebbről vizsgálva azonban feltűnik, hogy az eszköz képernyője és egyes elektronikus alkatrészek, valamikor egy Game Boy Advance-hez tartoztak.

A felfedezés elsőre bizarrnak tűnhet, azonban az ötlet nem az ördögtől való, ahogy azt egy kilencvenes évek végén benyújtott szabadalom is mutatja. Mielőtt a zsebszámítógépek megjelentek volna a konzolt gyakran használták, olcsó alternatívaként különböző dolgok vezérléséhez és programozásához.

A konzol alkalmazása mellett szólt, hogy moduláris felépítéssel rendelkezik, hordozható, megbízható a rendszere és külön hardver nélkül, egyszerűen használható. Érdekes tény, hogy bár az első Game Boy lassan harminc éve jelent meg, kisebb módosításokkal bármikor integrálhatók a modern rendszerekbe.

https://www.google.com/patents/US5876351