MEGOSZTÁS

A holland székhelyű KPMG, pénzügyi tudatosságra nevelő pályázatot hirdetett általános és középiskolák számára. A hatvannégy pályázat elbírálása után a csepeli Burattino Alapítvány nyerte el a kilencmillió forintos támogatást…

A győztes pályázati modellben a gyerekek minden közösségi tevékenységért és jótettért jutalompontokat kapnak, amiket az iskolai boltban vásárolhatnak le, vagy összegyűjtve közös programokra fordíthatnak. Kulturális programokon való részvétel, zene vagy hangszertanulás, sport, olvasás, különböző közösségi munkák… egytől-egyig pontszerzési lehetőséget jelentenek, amiből a boltban minőségi élelmiszerek, kisebb ajándékok, háztartásban használatos tárgyak szerezhetők be.

Az elnyert támogatással az eddig papír alapon működő rendszert, egy elektronikus platformra vezetik át, ráadásként a virtuális pénz, piaci alapokra kerül, ami azt jelenti, hogy jövőre az iskolapénz már betéttel, hitellel, kamattal is operálhat. A tervek szerint bizonyos termékek ára a kereslet-kínálat szabályai szerint változik majd, ami kitűnő lehetőséget biztosít a pénzügyi tudatosság kialakítására.

A pénzügyi kultúra fejlesztése gazdasági és társadalmi érdek, így amennyiben a projekt sikeres lesz, más intézmények számára is elérhetővé tehetik a rendszert.