MEGOSZTÁS

A rajongók hosszú ideje követelik a Half-Life harmadik felvonását, azonban a fejlesztő-kiadót nem nagyon érdekli a játékosok könyörgése. Biztosra ugyan nem lehet venni, de elég valószínű, hogy a hivatalos folytatás soha nem készül el, így minden más tartalomnak csak örülni lehet.

A Half-Life C.A.G.E.D egy börtönös akciójáték, ami a klasszikus első részt veszi alapul. Az alkotás hivatalosan kiegészítőként látott napvilágot, azonban egy teljes történetet kínál, ami ugyan nem különösebben hosszú, de intenzív és kihívásokkal teli. A történet szerint egy szigorúan őrzött börtönben rostokolunk, innen kell valahogy megpattanni. A dolog természetesen nem egyszerű, hiszen az őrök mellett high-tech védelmi berendezések is nehezítik a szökést. A játékmenet gerincét természetesen a lövöldözés teszi ki, azonban pihentető gyanánt, néhány csavarosabb feladvány is elénk kerül.

A játékot a Valve egykori munkatársa Cayle George fejlesztette, aki többek között olyan játékok készítésében működött közre, mint a Team Fortress 2, Portal 2, F.E.A.R 2 vagy a nagy sikert arató Horizon: Zero Dawn. A nosztalgikus húrokat pengető kiegészítő minden rajongónak kötelező, ráadásul a nyilatkozatokból kiderült, hogy a jövőben is várható hasonló megmozdulás.