MEGOSZTÁS

Bemutatkozott az EVGA újabb GeForce GTX 1080 Ti sorozatú videokártyája, amely az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap mellett hatékony hűtéssel és extrém magas órajelen dolgozó, fedélzeti memóriájával igyekszik a felhasználók kedvében járni.

Az EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 ELITE modell fekete és fehér ventilátor kerettel választható; a két változat csupán külsőben tér el, felépítésük teljesen megegyezik. Az újdonság legnagyobb dobása, hogy 11 helyett 12 GHz-en működő memóriák kerültek rá, ami összességében 528 GB/s sávszélességet jelent.

A GPU tekintetében már nincsenek meglepetések. A kártya 1569 MHz (alap) és 1683 MHz (GPU Boost 3.0) órajelen képes működni; a korábbi gyakorlatnak megfelelően 3584 CUDA maggal dolgozik, a 11 GB GDDR5X fedélzeti memória pedig 352-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A 10+2 fázisú tápellátással dolgozó videokártya iCX technológiát használ, ennek köszönhetően kilenc szenzor került a NYÁK két oldalára, mindegyiket a kritikus elemek környékén helyezték el.

A hűtés hatékonyságát aszinkron ventillátor-vezérléssel növelték; a félig nyitott peremek a levegőt a fontos alkotóelemekhez terelik, míg az L alakú bordák növelik a felületi érintkezést. A hátlap közvetlenül érintkezik az összes létfontosságú elemmel, így a beépített hűtőlemez jelentősen csökkenti az összetevők hőmérsékletét.

A kártya természetesen kétutas SLI támogatással rendelkezik, ráadásul csak két helyet foglal el, így szűkösebb kuckókba is kényelmesen szerelhető. A videó kimenetek között egy Dual-Link DVI-D, egy HDMI 2.0b és három darab DisplayPort 1.4 található, de nem maradt le az RGB világítás sem, amely vizuális riasztásra is használható.

Az újdonság heteken belül a boltokba kerül, ajánlott fogyasztói ára várhatóan 850 dollár lesz.