MEGOSZTÁS

Az aktív életmódot élők körében rendkívül népszerű GoPro két modellel is kirukkolt. Egyfelől készített egy új csúcskészüléket, másrészt a 360 fokos kamerák piacára is betette a lábát. 

Csúcskamera, csúcssebesség

A Hero6 Black első pillantásra csak kevéssé különbözik a korábbi modelltől, azonban a kamera képességek tekintetében sokat fejlődött. A készülék már 4K videót is képes 60 fps sebességgel rögzíteni. Ez azok számára lehet jó hír, akik nagy felbontás mellett szeretnek jó minőségű lassított felvételeket készíteni. A teljesítmény alacsonyabb felbontás mellett még jobb; Full HD esetében már 240 fps-ről beszélhetünk.

Ezzel szemben fotózás tekintetében nem sok változás történt. A kamera továbbra is 12 megapixeles képeket tud készíteni, amelyek JPG vagy RAW formátumban menthetők. Jó hír, hogy a gyártó a gyengébb fényviszonyok esetében is jobb teljesítményt ígér. A készülékben a korábbi Ambarella chipek helyett már egyedi gyártású GP1 lapka dolgozik; javítottak a digitális képstabilizáción és a GPS, valamint a hangvezérlés is a csomagba került.

Minden gömbölyű

A GoPro a Fusion névre hallgató eszközzel a 360 fokos kamerák között is szerencsét próbál. A készülék mindkét oldalára került egy-egy lencse, amivel 5,2K felbontású 360 fokos videó, vagy 18 MP felbontású gömbpanoráma lőhető. Jópofa dolog, hogy az elkészült filmek nem csupán a hagyományos megtekintésre adnak lehetőséget, hanem egyes részletek is kiemelhetők az egészből.

Az eszköz elvárható módon öt méterig vízálló, amihez külön védelemre sincsen szükség. A készülékben GPS és giroszkóp is található, míg az adatkapcsolat WiFi és Bluetooth segítségével biztosított. Az új fejlesztések remélhetőleg javítani fognak a cég helyzetén, ugyanis az olcsó utánzatok miatt az utóbbi időben sok veszteséget könyvelhettek el.