MEGOSZTÁS

Szinte a nulladik napon megadta magát az egykor hatékony védelmi szoftver, így a Fifa 18 a megjelenés napján felkerült az illegális letöltő oldalakra.

Az EA Sports fejesei nem lehetnek túl boldogok, hiszen a népszerű focis játék védelmét úgy törték fel a kalózok, mint a túlérett diót.

Vigyázat! Dől a fal…

A szebb napokat is látott másolásvédelmi program a Just Cause 3 és a Rise of the Tomb Raider sikeres megóvásával került a köztudatba, mindkét játék több hónapig kitartott, ami igazán szép eredménynek számított.

Az osztrákok szerint a siker annak volt köszönhető, hogy minden programhoz egyéni kódot rendeltek, ami alaposan megnehezítette a crackerek dolgát. Sajnos a Denuvo egyre kevésbé hatékony, ennek köszönhetően minimálisra csökkent a feltörésre fordított idő.

Ennyi volt?

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egyes fejlesztők szerint a program indokolatlanul belassítja a játékokat. A nagyobb stúdiók ezért egészen odáig merészkedtek, hogy saját kezűleg távolították el a problémás védelmet a játékokból.

Egy szó, mint száz: elég valószínű, hogy a védelmi megoldás hamarosan a kukában landol, mert nem lesz olyan cég, aki pénzt áldozna egy láthatóan gyengélkedő és hatástalan eszközre. A cégnek két választása van; kiadni egy javított, hatékony változatot vagy lehúzni a rolót.