MEGOSZTÁS

A Google hamarosan hivatalosan is bemutatja a saját tervezésű Pixel készülékek új generációját, előtte azonban érdemes megnézni ezeket a képeket.

A cég az utóbbi években új alapokra helyezte a referencia mobil kérdést, azaz elhagyta a Nexus koncepciót és helyette szinte teljesen házon belül oldja meg a dolgot. Ehhez létrehozta a Pixel márkát, nemrég pedig potom 1 milliárd dollárért berántotta magához a HTC azon szekcióját, amelyet korábban a Pixel mobilok tervezésével, gyártásával bízott meg.

Egy, két, há…

Az első két modell bemutatása óta eltelt év, így itt az ideje az új eresztésnek, amely nem túl fantáziadúsan a Pixel 2 névre fog hallgatni. Ezúttal is lesz XL, azaz nagyobb kijelzővel szerelt verzió és az is várható volt, hogy a külalakon is reszelni fognak, hiszen a tavalyi telefonok mindennek voltak nevezhetők, csak dizájnosnak nem.

Pixel 2 XL

A Google holnap, azaz október 4-én mutatja be a két telefont, Evan Blass, azaz közösségi médiás nevén @evleaks azonban több képpel is elkényeztetett bennünket. Az új Pixel páros sokkal szebb és modernebb hatást kelt, ami nyilván a mostanra kötelező keretmentes, de legalábbis vékony keretes kialakításnak köszönhető.

Izmosak lesznek ismét

Újdonság még az előlapi sztereó hangszórók használata, illetve a Google keresési mező alulra, a navigációs gombok fölé való pozícionálása. Kissé különös, de a HTC-vel való összeállás ellenére az XL modellt az LG fogja gyártani.

Pixel 2

A telefonok közötti különbséget elsősorban a panel határozza meg. A Pixel 2 egy 5 colos, 1080p felbontású, 16:9 arányú megjelenítőt kap, a Pixel 2 XL ezzel szemben egy 6 colosra hizlalt, 18:9 képarányú, QHD+ kijelzővel érkezik majd. Az igazi, széltől szélig tartó kijelzőt ebben a szériában még nem üdvözölhetjük, erőben azonban nem lesz híján a két Pixel 2.

A Snapdragon 835 chipset mellé 4 GB RAM, 64/28 GB tárhely, 12 megapixeles hátlapi kamera (a dupla objektív is odébb van még) és szokás szerint meglehetősen magas ár (649/749, illetve 849/949 USD) társul.