MEGOSZTÁS

A Huawei Mobile Cloud (HMC) lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül menthessék és állíthassák vissza adataikat és beállításaikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák készülékeiket.

A HMC az EMUI új verziójával, a Huawei új zászlóshajó termékével debütál majd, de hamarosan a már a piacon lévő modellekhez is elérhető lesz a frissítésekkel.

Automatikus mentés és 5 GB

A kamerával készített fotókat, videókat, képernyőmentéseket a rendszer automatikusan menti a Cloudra, amit a felhasználók a cloud.huawei.com weboldalról, vagy készülékük Gallery Appjának segítségével érhetnek majd el.

A szolgáltatással megoldódik a Huawei készülékek közötti automatikus adatszinkronizáció is, így a Huawei ID használatával gyorsan és egyszerűen válnak elérhetővé a névjegyek, a naptár, a WiFi-jelszó vagy a jegyzetek. Az adatokat a Cloud webes felületén is lehet majd kezelni. A szolgáltatás kezdetben 5 GB ingyenes felhő tárhelyet kínál, amely idén Finnországban és Lengyelországban startol el, 2018-tól pedig megnyílik a lehetőség további tárhely megvásárlására, vagy a meglévő fejlesztésére.

Európán belüli adatkezelés

A HMC biztonsági szolgáltatásainak minőségét a Cloud Security Alliance Star/ CSA Star (ISO/IEC 27001) biztosítja. Az adatokat az EU adatvédelmi jogszabályainak megfelelően kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.

A Cloud teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető. Magyarországon egyelőre csak a névjegyekhez, a WiFi-infóhoz és a naptárhoz használhatjuk a felhőszolgáltatást.