MEGOSZTÁS

A hallásérzékenység mérésére tervezett, öntanuló motorral érkezik az ausztrál, akusztikai méréseket végző vállalat hibrid kialakítású fejhallgatója.

Az egyes fejhallgatók olyanok, akár a szemüvegek. Ami egyeseknek megfelel, nem biztos, hogy mások számára is elfogadható. Vannak ugyanis, akik nem képesek rendesen érzékelni a magas frekvenciájú hangokat, míg mások érzékenyebbek az alacsony rezgésekre. A Nura nevű vállalat az eltérő igényekhez igazodó eszközt készített.

Egyedi beállítás, hibátlan hangzás

A Nuraphones az úgynevezett otoakusztikus jelek feldolgozásával készíti el a személyre szabott profilt, amely a mellékelt társalkalmazás (Android és iOS) segítségével tárolható el. Az otoakusztikus emisszió (OAE) a belső fülben spontán módon, vagy inger hatására keletkező, műszeresen mérhető hang. A minta egyénenként változó, így annak feldolgozásával a fejhallgató személyre szabható.

A készülék beállításához elsőként ellenőrizni kell, hogy az pontosan illeszkedik-e a hallójárathoz, majd közel egy perc alatt megtörténik a konfiguráció. A fejhallgató további érdekessége, hogy a kagyló nem csupán ráfekszik a fülre, hanem egy in-ear résszel is rendelkezik; utóbbi a közép- és magas hangok szállításért felel. A megoldás első pillantásra kényelmetlennek tűnhet, de a gyártó állítja, ha az eszköz jól illeszkedik, egyáltalán nem zavaró.

A készülék vezetékes és vezeték nélküli üzemmódokat egyaránt támogatja; előbbihez USB-C, micro-USB, Lightning és 3,5 mm-es audio kábelek használhatók (némi extra pénzért cserébe), míg utóbbihoz aptX Bluetooth áll rendelkezésre.