MEGOSZTÁS

A sportesemények minden pillanatát rögzíti a Canon innovatív kamerarendszere, hogy a tévéképernyők előtt ülő szurkolók se maradjanak le semmiről.

A Free Viewpoint Video System névre hallgató megoldást a Canon fejlesztette ki. Az optikai és szenzoros technológiákat ötvöző kamerarendszer lehetővé teszi, hogy az arénában zajló eseményeket bármilyen nézőpontból nyomon lehessen követni.

Több kamera, egyetlen rendszer

A rendszer a játéktér körül elhelyezett, nagy felbontású kamerákból áll, amelyek egy speciális szoftver segítségével kapcsolódnak egymáshoz. A mérkőzés minden egyes pillanatáról egyidejű felvételek készülnek, ezeket az élőképeket háromdimenziós (térbeli) adatokká alakítják, amelyek végül egy teljesen szabadon forgatható, virtuális térré állnak össze. Ebben a térben teljesen kötetlen módon lehet nézelődni, minden egyes jelenet körbejárható, megközelíthető, korábban nem látott módon figyelemmel kísérhető.

Akár a pálya is bejárható

Az új rendszer segítségével a néző akár a játékosok szemszögéből is követheti az eseményeket, szétnézhet kedvenc csapata körül, de az ellenfél sorai között is barangolhat. A technológia a fejlesztő szerint edzéseken is kitűnő szolgálatot tehet, hiszen segítségével minden apró hiba elemezhetővé és javíthatóvá válik.

https://www.youtube.com/watch?v=lqYNgzEqDsM&feature=youtu.be

A Free Viewpoint Video System rendszert a gyártó az Inter BEE 2017 kiállításon (november 15–17) részletesebben is bemutatja majd.