MEGOSZTÁS

Egy vízálló kamerát és egy porszívót egyesít magában a MOAI elnevezésű robot, ami szorgalmasan eltakarítja az üvegre rakódott szennyeződéseket, ráadásként figyeli a víz alatti világot.

A strapabíró polikarbonát házzal rendelkező apróság ultrahangos navigációs rendszerrel rendelkezik, ennek segítségével méri fel az akvárium méretét. A cserélhető tisztítólapkával képes eltávolítani az üvegen megtelepedő algákat, minden munka egy alkalmazással ütemezhető. A robot egy feltöltéssel fél órát képes dolgozni, majd automatikusan visszatér a töltőjéhez, és rácsatlakozik.

Egész napos kukkolás

Az említett tulajdonságnál sokkal érdekesebb, hogy a szerkezeten egy 1080p-s 120 fokos látószögű kamera is helyet kapott, amivel folyamatosan szemmel tartható a halak otthona. A vezeték nélküli kapcsolat lehetővé teszi a tartály 24 órás megfigyelését; a készülék minden képet a csatlakoztatott eszközök kijelzőjére közvetít. A robot az alkalmazás segítségével szabadon irányítható, minden közvetített kép kiragadható és megosztható, de time-lapse videók készítésére is lehetőség van.

https://www.youtube.com/watch?v=zmhJdjxCArY

A robot két éves fejlesztőmunka eredménye és a visszajelzések alapján, elég komoly érdeklődés van iránta. Akinek megtetszett a gyártó Kickstarter oldalán rendelheti meg a jövő év májusára ígért eszközt.