MEGOSZTÁS

Október közepén érkezik a Windows 10 legújabb alkotói frissítése, ami számos újdonságot és a Microsoft új, kevert, többek között virtuális valóság megoldását hozza házhoz.

A lehetőség kihasználásához természetesen egy PC támogatással felruházott VR-headsetre van szükség. Ez azonban egyre kisebb gondot jelent, hiszen az Oculus Rift és HTC Vive után más gyártók sem tétlenkednek. Az Acer, ASUS, Dell, HP és a Lenovo egyaránt saját eszközt építenek, ám a Samsung megoldása kicsit az említett mezőny fölé magasodik.

Élesebb kép, pontosabb irányítás

A Samsung Odyssey a többi megoldáshoz hasonlóan 90 Hz-es maximális képfrissítést kínál, azonban az LCD-kijelzők helyett két, 1440 × 1600 felbontásra képes AMOLED-képernyőt kapunk. A nagyobb felbontás persze kapásból jobb kontraszttal is jár. A headset a riválisokkal szemben 110 fokos látómezőt biztosít, építettek bele egy fejhallgatót, ráadásként a kijelzőt fel lehet hajtani. Utóbbi azért szerencsés, mert így nem kell teljes leszerelést végrehajtani, ha visszatérnénk a való világba.

Az eszköz mellé természetesen mozgásérzékelős kontroller is készült, ami haptikus visszajelzést és gombvezérlést is kínál, így természetes interakciót, irányítást biztosít, minden körülmények között.

A Samsung Odyssey november elején jelenik meg és 499 dollárt kérnek érte.