MEGOSZTÁS

A Pixel 2 és Pixel 2 XL-be láthatóan mindent belepakoltak, ami a Google szerint/számára jelenleg fontos, de semmi több. A két újdonság jól felszerelt, igazi 2017-es okostelefon, annyi csavarral, hogy mindenkinél előbb érkezik rájuk a frissítés. 

A Google tavalyi első, #madebygoogle jelszóval bemutatott hardverei egy kissé azért meglepetésként hatottak, hiszen a hardver a cég számára sosem volt ennyire fontos. Az elmúlt egy év, illetve a tegnap este leleplezett újdonságok, kütyük, frissítések azt jelzik, hogy a vas éppenséggel nagyon is kiemelt helyre került vállalat életében, és különösen igaz ez a portfólió csúcsát képező Pixel modellekre.

Google Pixel 2 XL

A nagyobbik telefon előlapján egy Gorilla Glass 5 mögé bepréselt, 18:9-es, 1440 × 2880 pixeles P-OLED kijelző uralkodik. Világosan látszik az LG V30 befolyása, mivel a kijelző körüli káva nagyon vékony, alul és fölül is csak az előlapi sztereó hangszórópár miatt kellett egy kicsit ráhagyni a mérnököknek. A kijelzőhöz tartozik még az Always On Display funkció, amelyet immár az Oreo gyárilag támogat.

https://youtu.be/zpLVsR8cSFo

A készülék háza is elég komoly, IP67 minősítést szerzett, ezáltal korlátozott mértékben víz- és porálló. A hátlapi kamera társ nélkül maradt, 12 megapixeles felbontásra képes, optikai képstabilizátorral, valamint következő generációs képfeldolgozással rendelkezik. Az előlapi kamera változatlannak tűnik, 8 megapixeles f/2.4 apertúrájú szenzorról beszélhetünk.

A készülék lelke a Qualcomm Snapdragon 835-ös központi egysége, amelynek munkáját 4 GB RAM segíti. A tárhely mérete kétféle lehet: alapesetben 64 GB-os tárolót kapunk, 110 eurós felár esetében azonban 128 GB memória is beépítésre kerülhet. A készülékben eSIM található, de amennyiben a hagyományos SIM kártyát preferálnánk, a nano SIM slotot is igénybe vehetjük. Egy érdekes funkciót is átvettek a HTC U11-ből, mégpedig a nyomásérzékeny oldalkeretet, amellyel sok funkciót gyorsabban érhetünk el. A készülék 940 eurós áron nyit Európában, fekete és fekete-fehér színekben lesz kapható.

Google Pixel 2

A kisebbik modell is megkapta a nagyobb kijelzős változat legtöbb tulajdonságát, így csak a legmarkánsabb eltérést emelnénk ki. A kijelző mérete nyilvánvalóan kisebb, 5 colos felületén egy 1080p felbontású AMOLED kijelző terpeszkedik.

https://youtu.be/_Y-po_1SM7k

Aki eddig figyelmesen olvasott, annak feltűnhetett, hogy nem esett szó jack csatlakozóról. Ez sajnos nem véletlen, az idei modellből ez kimaradt. Ez sajnálatos dolog, de ideje tudomásul vennünk, hogy egy elavult technológia nem kerülhet a legmodernebb telefonokba. Az egyedüli probléma ezzel, hogy nem kristályosodott ki egészen, hogyan is kéne pótolnunk a 3,5 milliméteres csatlakozót meglévő eszközeinkkel. (a doboz része egyébként egy átalakító dongle – a szerk.)

A Google Pixel kezdőára 800 euró lesz, de itt is él a tárhely duplázásának opciója 110 eurós felárért. A Pixel 2 kicsit színesebb lett nagytestvérénél: kék, fekete és fehér színekben lesz megvásárolható.