MEGOSZTÁS

A gyártó új készüléke ígéretes hardverrel és szolgáltatásokkal felvértezve érkezik, ráadásként rugalmas, kényelmes használatot biztosít.

A Chromebook Pixel utódjának szánt eszköz, mindössze egyetlen kilót nyom, vastagsága pedig alig haladja meg a tíz millimétert. A készülék úgynevezett convertible kialakítású, tehát a fedele 360 fokban kifordítható, így hagyományos laptopként, sátormódban vagy táblagépként is használható.

Masszív és okos apróság

A Pixelbook egy 12,3 hüvelykes, 2400 × 1600 pixel felbontásra képes, 3:2 képarányú kijelzőt kapott. Újdonság, hogy az érintésérzékeny felület már nemcsak kézzel, hanem külön megvásárolható (Google Pixelbook Pen) eszközzel is vezérelhető. A hagyományos ceruzaelemmel dolgozó WACOM-toll minden irányban hatvan fokig dönthető, késleltetése pedig alig tíz ezredmásodperc.

Az alumíniumból készült burkolat alatt alapból Core i5-ös processzor, 8 GB RAM és 128 GB-os SSD dolgozik, de akár Intel Core i7 CPU, 16 GB RAM és 512 GB-os SSD is kérhető. A pillekönnyű gép háttérvilágítással és dedikált Google Assistant gombbal ellátott billentyűzetet, s méretes érintőpadot is kapott. A készülék Chrome operációs rendszert futtat (erre ráhúzhatók az Android alkalmazások is); tölteni USB-C porton keresztül lehet, egyetlen etetéssel tíz óra használatot biztosít.

Izmos árcédula

Bár a masina meggyőző tulajdonságokkal rendelkezik az árazása kicsit barátságtalan. A készülék alapára 999 dollár, ami egészen 1649 dollárig tornászható, erre rakódik még egy százas, amennyiben tollal szeretné valaki piszkálni a kijelzőt. A gép hivatalosan október 31-én debütál és Amerikában, Kanadában és Nagy-Britanniában lesz kapható.