MEGOSZTÁS

Google Pixel 2 és Pixel 2 XL bemutatónkban kissé nehezményezve, azonban a technológia fejlődését elfogadva, tettünk említést a 3,5 milliméteres jack csatlakozó hiányáról. Arról is beszéltünk, hogy ugyan C típusú USB headsettel a dobozban érkeznek a telefonok, de nem igazán látjuk az alternatívákat. 

Most végre megkaptuk a választ, hogyan is képzeli el a Google az androidos okostelefonok megváltoztatását. Jó látni, hogy nem hagyják magukra a felhasználókat. Egy Google Groups posztban a keresőóriás alkalmazottai arról beszélnek, hogy milyen “Googlenek gyártott” headsetek működnek a Pixel 2 “hangcsatlakozójával”, becenevén az USB C-vel. 

Fogják a felhasználók kezét

“Szeretnénk egy kicsivel több információt nyújtani a fülhallgató lehetőségekről a Google Pixel 2-vel kapcsolatban. A Pixel 2 még mindig jack csatlakozóval érkezik, csak áthelyeztük az USB C-re, egy standardre, amely általánossá válik a legjobb mai telefonokon és laptopokon. Az audio port USB C-re történő áthelyezése a Pixel 2-vel lehetőséget biztosít számunkra, hogy jobb hang és digitális élményt adjunk, ahogy haladunk a kávanélküli jövőbe.”

Ezúttal valóban úgy látjuk egy kicsit, hogy nem csak marketing fogásról, illetve üzleti megoldásról van szó, hanem valóban a felhasználók érdekeit is szem előtt tartják. Ezt bizonyítja az a sok fülhallgató, amelyet a fent említett bejegyzés tartalmaz.