MEGOSZTÁS

Korábban írtunk róla, hogy Evan Blass mutatott egy renderképet a Krypton néven emlegetett BlackBerry telefonról, ami mellé azt az infót is kikotyogta, hogy Motion fantázianév alatt várható a készülék.

Most hivatalossá vált minden: a BB bejelentette a készüléket a Dubaiban megrendezett GITEX Technology Week keretén belül. A pletykákat követőknek nem lesz nagy újdonság az 5,5 colos Full HD felbontású kijelző.

A fizikai QWERTY ezúttal elmarad

A pletykáknak megfelelően a QWERTY billentyűzet lemaradt, helyette az egész előlap a megjelenítőé. Ennek meghajtását egy Qualcomm Snapdragon 625 SoC látja el, amelynek munkáját 4 GB RAM segíti. Az akkumulátor kapacitása is bőven elégnek tűnik; a 4000 mAh ritkaság az ekkora telefonok esetén, de ha le is merülne, a Quick Charge 3.0-val pillanatok alatt feltölthetjük. Képtalálat a következőre: „blackberry motion announced”

Eddig semmi extra

Eddig a pontig egy átlagos telefon specifikációi hangzottak el egy kissé nagyobb akkuval. De a telefon ezek mellett megfelel az IP67 szabványnak is, amely korlátozott víz- és porállóságról tesz tanúbizonyságot. A másik örvendetes dolog, amelyet már a renderképről is tudtunk, hogy a készülék alján meghagyták a jack csatlakozót, ami azért egy felső- középkategóriás modell esetében nem árt. Képtalálat a következőre: „blackberry motion announced”

Sajnos jelenleg csak a Közel-Keletre jelentették be a készüléket, az Egyesült Arab Emírségekben 460 dolláros áron lesz elérhető október végétől a Motion.  Bár azért azt nem hinnénk, hogy egy külön kifejlesztett okostelefont egy régióra korlátoznának, tekintve, hogy a minél magasabb profit elérése a cél.