MEGOSZTÁS

Ha valaki az Adblock Plus bővítményt használja az idegesítő reklámok és kéretlen videók ellen nem árt, ha a körmére néz a programnak.

Újabb kártékony bővítmény csúszott át a Chrome ellenőrzési folyamatán. A kártevő ezúttal az egyik legnépszerűbb reklámblokkolónak álcázza magát. Bár a SwiftOnSecurity figyelmeztetésére a Google törölte a kérdéses alkalmazást, ám addig harminchétezren töltötték le a programot.

Legyünk nagyon körültekintőek

A jelek szerint a hamis kiterjesztést egy olyan személy vagy társaság hozta létre, aki klónozza a népszerű neveket és kulcsszavakat, majd azokra építve hoz létre hamis alkalmazásokat. A visszajelzések szerint a hamis program hirdetésekkel kezdte bombázni a fertőzött gépeket, továbbá véletlenszerű lapokat nyit meg, amivel terheli a rendszert.

Egyelőre komolyabb károkról nem érkezett információ, ahogy a csaló kilétére sem derült eddig fény. Aki hasonló problémákkal szembesült, próbálja meg eltávolítani/letiltani a bővítményt és a fejlesztő hivatalos oldaláról beszerezni egy tiszta változatot.