MEGOSZTÁS

Hosszú ideig kutyába sem vették, azonban a Sony tavaly megígérte, hogy elkészíti a népszerű Aibo robot újabb változatát.

Ül, fekszik, kulturáltan szórakozik

A robotkutya a kétezres évek egyik szenzációja volt, azonban gazdasági megszorítások megpecsételték a sorsát. A japán vállalat a szaporodó költségek miatt kénytelen volt hanyagolni a fejlesztést, ám most ismét elővették a projektet.

Aibo az elképzelések szerint komplex tudású, háztartási asszisztensként tér vissza. A gyártó a tervezés során a legfejlettebb technológiákat igyekezett összeszedni, s olyan funkciókkal és tulajdonságokkal látta el a robotot, ami pozitív érzelmeket válthat ki az emberekből.

Új szív, nagyobb értelem

A robot annak idején kiváló hang- és mozgásérzékelőket, valamint fejlett mesterséges „személyiséget” kapott. Az új változat természetesen még tovább megy, hiszen egyrészt hálózati kapcsolattal is rendelkezni fog, másrészt a mesterséges intelligenciát is beveti a siker érdekében. Bár a Sony vezetői elismerték, hogy a vállalat némiképp lemaradt az A.I kutatással és fejlesztéssel, azonban ígéretük szerint a hátrányt gyorsan ledolgozzák majd.

(A képek még az első változatokról készültek!)